Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Βόμβα του ΟΗΕ για τους λαθρομετανάστες


Το εμπόριο ψεύτικων συριακών διαβατηρίων έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των Σύριων που φαίνεται πως έχουν περάσει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από τις 400.000 των “Σύριων” που εισήλθαν στην Γηραιά Ήπειρο σχεδόν οι 200.000 δεν είναι πρόσφυγες από την Συρία, αλλά οικονομικοί μετανάστες από την Βόρεια Αφρική και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής κατά βάση Ισλαμιστές.

Λόγω του εμφυλίου στην Συρία τα τελευταία 4 χρόνια, σε όλους του πρόσφυγες από την Συρία δίδεται άσυλο στις χώρες της Ε.Ε., βάσει πάντα του διεθνούς δικαίου.

Οι αρχές της Frontex ήδη έχουν εδώ και καιρό ενημερώσει για εμπόριο πλαστών συριακών διαβατηρίων, τα οποία δίδουν στους κατόχους τους την δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο σε όποια ευρωπαϊκη χώρα επιθυμούν.

“Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία και αγοράζουν ψεύτικα συριακά διαβατήρια γιατί ξέρουν ότι αυτά τους δίδουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο σε όποια χώρα της Ευρώπης το επιθυμούν”, αναφέρει στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο Fabrice Leggeri, επικεφαλής της Frontex.

Aφγανοί, Ιρακινοί και Πακιστανοί, μπλέκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να περάσουν ως Σύριοι πρόσφυγες, ενώ και οι γερμανικές αρχές έχουν κάνει αναφορά στο πρόβλημα με τα πλαστά συριακά διαβατήρια που έχουν μετανάστες, στην προσπάθειά τους να κοροϊδέψουν τις αρχές και να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος ως πρόσφυγες.

Στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ο Βρετανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. John Kittmer

Συνάντηση με το Βρετανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. John Kittmer είχε στο γραφείο της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο Βρετανός διπλωμάτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το μεταναστευτικό ζήτημα και την πρόθεση της χώρας του να συνδράμει στα αιτήματα της Περιφέρειας.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε οικονομική και υλικοτεχνική συνδρομή καθώς και την υποστήριξη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αποσυμφόρηση των νησιών, την ενεργοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, που άλλωστε είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου