Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μια σημαντική ανακάλυψη για τον πλανήτη Άρη θα ανακοινώσει την Δευτέρα η NASA


Ενθουσιασμό προκάλεσε σε πολλούς η ανακοίνωση της NASA ότι την Δευτέρα θα αποκαλύψει ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα σχετικά με τον πλανήτη Άρη.

Η αποκάλυψη θα γίνει την Δευτέρα σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον πλανήτη μέσω διαδικτύου. Στο χώρο θα βρίσκονται δημοσιογράφοι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa στο Twitter.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Lujendra Ojha, ένας απόφοιτος του Πανεπιστημίου Georgia Tech, ο Jim Green, επιστήμονας της NASA, αλλά και ο Michael Meyer που είναι επικεφαλής του εξερευνητικού προγράμματος στον Άρη. Τους σημαντικούς αυτούς επιστήμονες θα πλαισιώσουν συνάδελφοί τους από άλλα τμήματα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως δεν είναι ακόμη γνωστό ποια είναι η σημαντική ανακάλυψη, καθώς αυτή μέχρι τώρα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Τα σενάρια όπως είναι αναμενόμενο είναι πολλά.

Ένα από τα σενάρια έχει να κάνει με την πιθανότητα ύπαρξης νερού ή ακόμα και ζωής στον Άρη. Εξάλλου, προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Lujendra Ojha, ο οποίος μετά από έρευνα εντόπισε ροές αλμυρού νερού στον κόκκινο πλανήτη. Επίσης, όπου υπάρχει νερό, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ζωής.

Is there life on Mars?



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου