Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Καταστροφική εξέλιξη για την Τουρκία: Τα “βρίσκουν” ΗΠΑ και Ρωσία για την Συρία


H Ουάσινγκτον διαμηνύει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τη Ρωσία , κατ’ αρχήν, στον τομέα της διαχείρισης πληροφοριών, κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη αμερικανικές πηγές. Όπου όμως υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στελέχη της CIA και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών συναντήθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, στη Μόσχα για να συζητήσουν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην Συρία.

Οι Αμερικανοί εμφανίζονται πρόθυμοι να παραχωρήσουν πληροφορίες στους Ρώσους, σχετικές με το ΙΚ, ώστε να διευκολύνουν τη δράση τους κατά των τζιχαντιστών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ουάσινγκτον, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα από τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Λίγες ημέρες πριν οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζήτησαν τις εξελίξεις και κυρίως το μέλλον της Συρίας.

Μετά την συνομιλία αυτή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι δήλωσε πως ο ΗΠΑ αναζητούν τα κοινά συμφέροντα που έχουν με τη Ρωσία, στη Μέση Ανατολή και την προοπτική συνεργασίας τους στην Συρία.

Όχι τυχαία, άλλωστε, ο Κέρι δήλωσε ότι το θέμα της απομάκρυνσης του Άσαντ μπορεί να διευθετηθεί…στο μέλλον.




ΠΗΓΗ: Sputnik


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου