Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες θα πλουτίσουν την Αμερική!


O πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε μια ηχηρή έκκληση προς τους Αμερικανούς επισκόπους προκειμένου να υποδεχθούν «χωρίς φόβο» τους μετανάστες, ενώ τόνισε ότι η μετανάστευση «πλουτίζει την Αμερική» σε μια νέα τοποθέτηση επί ενός θέματος που διχάζει τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον καθεδρικό ναό St. Matthew, ο ποντίφικας χαιρέτισε το έργο της Εκκλησίας προς τους μετανάστες περιλαμβανομένων των Ισπανόφωνων, που αντιπροσωπεύουν το 40% σχεδόν της Αμερικανών καθολικών.

Το μήνυμά του θα μπορούσε να εισακουστεί έως την Ευρώπη που βρίσκεται αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση.

«Κανένα αμερικανικός θεσμός δεν κάνει τόσα για τους μετανάστες όσα οι χριστιανικές μας κοινότητες» τόνισε ο ίδιος.

Ως «ιερέας που προέρχομαι από το Νότο», «νιώθω την ανάγκη να σας ενθαρρύνω», συνέχισε.
«Υπερασπίζομαι σχεδόν τη δική μου περίπτωση» υπογράμμισε ο ποντίφικας, γιος Ιταλών μεταναστών που έφθασαν στην Αργεντινή τη δεκαετία 1920 – 1930.

«Ενδεχομένως να αποτελεί για εσάς πρόκληση η πολυπολιτισμικότητα των μεταναστών (…). Να τους υποδέχεστε χωρίς φόβο. Είμαι σίγουρος ότι, για μια ακόμη φορά, αυτοί οι άνθρωποι θα πλουτίσουν την Αμερική και την Εκκλησία της» τόνισε.

Ο Χόρχε Μπεργκόλιο προέτρεψε επιπλέον τους Αμερικανούς επισκόπους να παραμείνουν ενωμένοι μεταξύ τους και με τη Ρώμη καθώς «η Εκκλησία (…) δε μπορεί να κατακερματίζεται, να αποτελεί αντικείμενο διαμαχών».

Επίσης ζήτησε από τους επισκόπους να προωθούν «το διάλογο» με τους πιστούς, ενώ κάλεσε την εύπορη ηγεσία της Εκκλησίας των ΗΠΑ να επιδεικνύει ταπεινότητα προκειμένου ο θεσμός αυτός «να είναι ένας οίκος ταπεινός που θα προσελκύει τους ανθρώπους χάρη στην ζεστασιά της αγάπης» που εκπέμπει.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου