Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Άγνωστα αντικείμενα σε φωτογραφίες της NASA


«Ξεχασμένες» φωτογραφίες φαίνεται διατηρεί η NASA στον ιστότοπό της φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται περίεργα αντικείμενα την ταυτότητα των οποίων δεν γνωρίζει κανείς.

Πολλοί κάνουν λόγο για ένα άγνωστο είδος δορυφόρου ή δορυφόρων πιο γνωστών με τον όνομα “Black Knight” ο οποίος ανακαλύφθηκε σε πολική τροχιά το 1960.  

Το περιοδικό Time σε δημοσίευμά του της 7ης Μαρτίου του 1960 ανέφερε σχετικά μεταξύ άλλων:

«Τρεις εβδομάδες πριν οι επικεφαλίδες των εφημερίδων ανακοίνωναν ότι οι ΗΠΑ είχαν ανακαλύψει ένα μυστηριώδη «σκοτεινό» δορυφόρο ο οποίος περιφερόταν σε κανονική τροχιά. Υπήρξε αρχική ανησυχία καθώς πολλοί νόμισαν ότι πρόκειται για κάποιο κατασκοπευτικό δορυφόρο ο οποίος είχε εκτοξευθεί από τη Ρωσία φέρνοντας γενικό εκνευρισμό για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν ξέρουν τι γίνεται «πάνω από το κεφάλι τους». Την περασμένη εβδομάδα όμως το μυστήριο λύθηκε. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο δορυφόρος είχε αναγνωριστεί. Πρόκειται για ένα διαστημικό συντρίμμι το οποίο προέρχεται από ένα άλλο δορυφόρο τύπου Discoverer ο οποίος βγήκε εκτός τροχιάς».


Κανείς στην ουσία δεν έχει αναγνωρίσει εάν τα αντικείμενα αυτά αποτελούν όντως διαστημικά σκουπίδια ή συντρίμμια παλαιότερων δορυφόρων ή αν πρόκειται γι μυστικά προγράμματα που διατηρούν αθόρυβα οι υπερδυνάμεις στο διάστημα. Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για «γνωστή ανωμαλία» η οποία παρουσιάζεται στις φωτογραφίες αφορώντας γνωστούς δορυφόρους το σχήμα όμως των οποίων έχει παραμορφωθεί από την φωτογραφική αυτή ανωμαλία. Όπως και να έχει οι φωτογραφίες είναι ενδιαφέρουσες.


Στη φωτογραφία απεικονίζονται τα διάφορα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί στις φωτογραφίες που διατηρεί η NASA στην ιστοσελίδα της.

Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στους παρακάτω συνδέσμους:
[link to eol.jsc.nasa.gov]
[link to eol.jsc.nasa.gov]
[link to eol.jsc.nasa.gov]
[link to eol.jsc.nasa.gov]
[link to eol.jsc.nasa.gov]




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου