Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Ο Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος» και άλλες θεωρίες συνωμοσίας


Περίπου ένας στους τέσσερις Αμερικανούς υποψιάζονται ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να είναι ο Αντίχριστος, περισσότεροι από το ένα τρίτο πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια φάρσα και περισσότεροι από τους μισούς υποψιάζονται ότι μια μυστική παγκόσμια ελίτ προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια τάξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Public Policy Polling, ρώτησε σε ένα δείγμα Αμερικανών ψηφοφόρων, σχετικά με μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, διατυπώνοντας τις ερωτήσεις με εντυπωσιακή γλώσσα που θα έκανε τους εκπαιδευτικούς της χώρας να χτυπιούνται στα γραφεία τους.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι το 13% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο Ομπάμα ήταν «ο Αντίχριστος», ενώ ένα άλλο 13% «δεν είναι σίγουροι» – και έτσι τουλάχιστον φαίνεται να είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο ότι θα μπορούσε να είναι. Περί το 73% των ερωτηθέντων ήταν σε θέση να πουν απερίφραστα ότι δεν πιστεύουν πως ο Ομπάμα ήταν ο Αντίχριστος.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 37% των Αμερικανών πιστεύουν πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια φάρσα, ενώ το 12% δεν είναι σίγουροι και μια μικρή πλειοψηφία – 51% – συμφωνεί με την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του επιστημονικού κατεστημένου και θεωρεί ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 28% των ανθρώπων πιστεύουν σε μια ύπουλη παγκόσμια συνωμοσία Νέας Τάξης Πραγμάτων, με στόχο την διακυβέρνηση όλου του κόσμου από μια αυταρχική κυβέρνηση. Ένα άλλο 25% «δεν ήταν σίγουρο» και μόνο μια μειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων – 46% – σκέφτηκε πως μια τέτοια θεωρία συνωμοσίας δεν είναι αλήθεια.

Τουλάχιστον μερικές από τις παράφρονες θεωρίες που πρότεινε η δημοσκόπηση απορρίφθηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία. Για παράδειγμα, μόνο το 7% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα πίστευαν ότι η προσελήνωση ήταν πλαστή, το 14% πίστευε στον Bigfoot και το 4% θεωρούσε ότι εξωγήινοι με σχήμα ερπετών που έχουν πάρει ανθρώπινη μορφή ελέγχουν τον κόσμο μας».

Τα άλλα καλά νέα, είναι ότι ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ θα ανακουφιστεί ακούγοντας ότι μόλις το 5% των ερωτηθέντων πίστευε ότι πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1966 και αντικαταστάθηκε από έναν σωσία του, ώστε οι Beatles να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους, ενώ μόλις το 11% πιστεύει στην ιδέα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εν γνώσει της επέτρεψε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η έρευνα διεξήχθη με σκοπό να διερευνήσει πως οι πολιτικές πεποιθήσεις των ψηφοφόρων επηρεάζουν την θέλησή τους να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας – διαπιστώνοντας πράγματι ότι το κομματικό χάσμα που έχει κατηγορηθεί για πολλά προβλήματα στην Ουάσιγκτον, επεκτείνεται επίσης και στον κόσμο των εξωγήινων, της παράνοιας και των τεράτων.

Για παράδειγμα, όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, το 58% των Ρεπουμπλικανών συμφώνησε ότι είναι μια φάρσα και το 77% των Δημοκρατικών διαφώνησε. Ενώ το 20% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος που προαναγγέλλει τα έσχατα, μόνο το 13% των ανεξάρτητων συμφωνεί, και μόλις το 6% των Δημοκρατικών.

guardian

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου