Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το Πείραμα Φιλαδέλφεια, ο Einstein και η Ελλάδα!


Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1943, όταν σύμφωνα με διάφορες θεωρίες, το αμερικανικό αντιτορπιλικό Eldridge επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στο μεγαλύτερο ίσως "γνωστό" πείραμα του αμερικανικού ναυτικού, που σκοπό είχε να κάνει το πλοίο αόρατο. Το επίσημο όνομα που δόθηκε στο πείραμα αυτό ήταν "Σχέδιο Ουράνιο Τόξο" (Rainbow Project), αλλά είναι γνωστό στους περισσότερους σαν "Το πείραμα της Φιλαδέλφειας" (Philadelphia Experiment).

Από τότε μέχρι σήμερα, 68 χρόνια μετά, πάρα πολλά έχουν γραφτεί χωρίς ποτέ όμως να αποδειχθεί εάν πρόκειται για πραγματικό ή φανταστικό γεγονός. Για κάποιους τον Ιούλιο του 1943 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη η οποία επέτρεψε στο πλοίο να ταξιδέψει επιτυχώς στο χωροχρόνο, όταν αυτό εξαφανίστηκε από το Delaware της Φιλαδέλφεια και εμφανίστηκε στο Norfolk της Virginia, σε μόλις 15 λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με ερευνητές μετά την επαναφορά του πλοίου από το ολιγόλεπτο "ταξίδι" του στη Virginia, μέλη του πληρώματος βρέθηκαν ενσωματωμένοι στις λαμαρίνες του πλοίου, αρκετά μέλη του πληρώματος εξαϋλώθηκαν ή κάηκαν ζωντανοί ενώ οι υπόλοιποι είχαν χαμένα τα λογικά τους. Πέρα από την επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού, δεν υπήρξε δυνατή οποιαδήποτε επικοινωνία με τα μέλη του πληρώματος.

Τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα και πως κατέληξε στα χέρια του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας;

Θεωρίες υπάρχουν αρκετές. Οι πιο γνωστές είναι:

1. Γεννήτριες Υψηλών Συχνοτήτων

Αρκετοί επιστήμονες συμφωνούν στη θεωρία πως το αμερικανικό ναυτικό εργαζόταν με διάφορα πειράματα και νέες μεθόδους ούτως ώστε να καταστήσει τα πλοία του αόρατα στην ανθρώπινη όραση. Υποστηρίζουν πως αυτό μπορούσε να γίνει εφικτό με τις γεννήτριες υψηλών συχνοτήτων, που τοποθετήθηκαν στο πλοίο Eldridge και οι οποίες θα θέρμαιναν τον περιβάλλοντα αέρα για να προκαλέσουν έναν αντικατοπτρισμό, κάνοντας το πλοίο αόρατο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην φύση όταν υπό κατάλληλες καιρικές συνθήκες μπορεί να προκληθεί οφθαλμαπάτη και ένα νησί ή πλοίο να εξαφανιστεί από τα μάτια σου χωρίς αυτό να συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι συγκεκριμένες γεννήτριες υψηλών συχνοτήτων μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον εγκέφαλο του ανθρώπου ή φυσικές και ψυχικές διαταραχές και ίσως αυτός να είναι και ο κύριος λόγος της αναφοράς των περιστατικών στην υγεία του πληρώματος.


2. Τηλεμεταφορά στον χωροχρόνο

Ενδιαφέρουσα αν και λίγο τραβηγμένη, θεωρείται η θεωρία που υποστηρίζει πως το πλοίο όντως εξαφανίστηκε και πως αυτό τηλεμεταφέρθηκε μέσα στο χωροχρόνο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε εφαρμογή των θεωριών του Einstein για τα ενοποιημένα πεδία και του Tesla για τον ηλεκτρομαγνητισμό. Αυτό επιτεύχθηκε τυλίγοντας γύρω από την περιφέρεια του πλοίου σύρμα το οποίο διαπερνούσε εναλλασσόμενο ρεύμα, ούτως ώστε να καμφθεί το φως γύρω από το πλοίο για να γίνει αυτό αόρατο. Αυτό όμως προκάλεσε τη δημιουργία ενός τεράστιου ταλαντευόμενου μαγνήτη ο οποίος σχημάτισε μαγνητικό πεδίο γύρω από το πλοίο, επιτρέποντας σε αυτό να ταξιδέψει μέσα στον χωροχρόνο και να βρεθεί μέσα σε λίγα λεπτά σε μία απόσταση 24 ωρών ταξίδι μακριά από το πείραμα.

Όποιο από τα δύο και να συνέβηκε, σαν περιστατικό επαληθεύτηκε από μέλη του πληρώματος άλλου πλοίου, του επιβατικού Andrew Furuseth που βρισκόταν στη περιοχή, με πρωτοστάτη τον Allen (Allende) ο οποίος ανακίνησε το όλο θέμα προς την δημοσιότητα, ο οποίος όμως για πολλούς δεν θεωρείται και πολύ αξιόπιστος αφού έπεφτε σε αντιφάσεις. Αν θεωρήσουμε πως οι μαρτυρίες του Allen δεν είναι και τόσο αξιόπιστες, τι γίνεται με τις αναφορές των παρατηρητών στην Ναυτική βάση της περιοχής του πειράματος, οι οποίες δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα Philadelphia, που μαρτυρούσαν πως είχαν δει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ένα πλοίο να τυλίγεται σε ομίχλη, να εξαφανίζεται και να επανεμφανίζεται μετά από λίγο; Ακόμη δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις μαρτυρίες του Εd Cameron ο οποίος μαζί με τον αδελφό του επέβαιναν στο πλοίο όπου έγινε και δεύτερο πείραμα, ανοικτά στην θάλασσα αυτή τη φορά.


Επίσημη Εκδοχή από το Αμερικανικό Ναυτικό

Το αμερικανικό ναυτικό υποστηρίζει πως το αμερικανικό αντιτορπιλικό πλοίο Eldridge, έλαβε όντως μέρος σε κάποιο πείραμα, όχι όμως αυτό που υποστηρίζουν διάφοροι περί γεννητριών υψηλών συχνοτήτων, ενοποιημένων πεδίων κλπ, αλλά πως το συγκεκριμένο πείραμα προέβλεπε την απομαγνήτιση του πλοίου με περιτύλιξη της καρίνας του με σύρμα, με σκοπό την αδρανοποίηση των μαγνητικών πεδίων που προκαλούνταν από το μέταλλο του. Αυτό θα καθιστούσε το σκάφος αόρατο στις υποβρύχιες μαγνητικές νάρκες και κύριο στόχο είχε τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος απέναντι στους Γερμανούς. Η αναφορά αυτή ήταν αρκετά πιστευτή και καθησυχαστική για την πλειοψηφία του κόσμου όχι όμως για τους λάτρεις της παραφιλολογίας και των θεωριών συνωμοσίας.



Το Eldridge στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας

Στα μέσα του Ιανουαρίου του 1951, το αντιτορπιλικό Eldridge, μεταβιβάστηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, μέσα στα πλαίσια των μεταπολεμικών προγραμμάτων ενίσχυσης, αφού του αφαιρέθηκαν 380 τόνοι εξοπλισμού.. και το οποίο μετονομάστηκε σε «Λέων». Κατά την διάρκεια της ενεργού δράσης του πλοίου, είχαν αναφερθεί από αρκετούς ερευνητές ότι αξιωματικοί και ναύτες που υπηρέτησαν στο «Λέων» βίωναν παράξενες καταστάσεις όπως παραισθήσεις αλλά και άλλα που είχαν να κάνουν τόσο με τα ηλεκτρολογικά του πλοίου (καλώδια που έμοιαζαν να ξεκινούν από το πουθενά και να καταλήγουν πουθενά), σφραγισμένα διαμερίσματα και πολλά άλλα. Επίσης ότι έλειπαν όλες οι σελίδες του ημερολογίου του πλοίου, από τον Αύγουστο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 1943. Παρέμεινε ενεργό μέχρι και τον Νοέμβριο του 1992 αφότου αποσύρθηκε, ενώ το 1999 πωλήθηκε σε εταιρεία ανακύκλωσης σιδήρου (scrap) στον Πειραιά.



ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - project Rainbow





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου