Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τέσσερις ενδείξεις για πιθανή εμπλοκή ακροδεξιών στο μακελειό της Βοστώνης


Την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανών ψάχνει τον υπεύθυνο της επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστώνης μεταξύ στοιχείων ξένων προς την αμερικανική κουλτούρα και νοοτροπία, κάποια πιο ψύχραιμα μυαλά κοιτάζουν και στον αντίποδα του πολιτικού φάσματος τονίζοντας πως μετά την εκλογή Μπαράκ Ομπάμα ο αριθμός των αντικυβερνητικών «πατριωτικών» οργανώσεων έχει πολλαπλασιαστεί.

Παρόλο που είναι ακόμη άγνωστο ποιος σχεδίασε και πραγματοποίησε την επίθεση στη Βοστώνη και παρόλο που οι Αρχές δηλώνουν ότι ανέκριναν έναν σαουδάραβα πολίτη ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε στην έκρηξη, κανείς ακόμη δεν έχει προσαχθεί.

Ορισμένοι αστυνομικοί αξιωματούχοι τονίζουν υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που «δείχνουν» πιθανή εμπλοκή ακροδεξιών αντικυβερνητικών ομάδων στο μακελειό της Βοστώνης. Πρώτο στοιχείο είναι ότι στις 15 Απριλίου έληγε η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων - και η πρόθεση του αμερικανού προέδρου να φορολογήσει τους πλούσιους είχε προκαλέσει τη μήνη τόσο των ρεπουμπλικάνων, όσο και πολλών ακραίων στοιχείων που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «κομουνιστή» τον Ομπάμα.

Δεύτερον, στις 15 Απριλίου η Μασσαχουσέττη γιορτάζει την Ημέρα του Πατριώτη, εις μνήμην της μάχης του Λέξινγκτον και του Κόνκορντ, των πρώτων μαχών για την Ανεξαρτησία των Αμερικανών το 1775, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημειολογία στην ημέρα που επελέγη για να πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις.

Παράλληλα, στις 19 Απριλίου σημειώνεται μια ακόμη επέτειος, θλιβερή αυτήν τη φορά για την Αμερική, καθώς εκείνη την ημέρα το 1995, πραγματοποιήθηκαν οι βομβιστικές επιθέσεις σε ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα, με 168 νεκρούς και περισσότερους από 680 τραυματίες. Δράστες ήταν ο Τίμοθι Μαβέι και ο Τέρι Νίκολς, υπέρμαχοι  του «επιβιωτισμού» και αντίθετοι στον έλεγχο των όπλων - την ώρα που και ο μαραθώνιος της Βοστόνης ήταν αφιερωμένος στον έλεγχο των όπλων.

Τέλος, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για τις επιθέσεις στη Βοστώνη ήταν παρόμοιοι σε μέγεθος με τους μηχανισμούς που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, όμως δεν είχαν καμία σχέση με τους μεγάλους μηχανισμούς που είχαν χρησιμοποιηθεί στην Οκλαχόμα.  Στην επίθεση της Ατλάντα, μια βόμβα μέσα σε μεταλλικό σωλήνα είχαν ανατιναχτεί κοντά σε πεζούς σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 100 - αριθμοί παρόμοιοι με αυτούς της επίθεσης, χθες Δευτέρα.

Το ολοένα διογκούμενο ακροδεξιό κίνημα στην Αμερική σηματοδοτείται από μίσος γι' αυτό που τα μέλη του βλέπουν ως μια τυρανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και φόβο ότι οι ΗΠΑ θα αφομοιωθούν από κάποιου είδους παγκόσμια κυβέρνηση.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου