Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τεχνητές επιδημίες


«Σε καιρούς γενικευμένης παραπλάνησης, το να λές την αλήθεια γίνεται επαναστατική πράξη» George Orwell.

Όλες οι ιατρικές και μη ιατρικές αρχές συμφωνούν πως τα εμβόλια είναι σχεδιασμένα να προκαλούν ήπια περίπτωση της ασθένειας για την οποία υποτίθεται πως αποτελούν πρόληψη. Επίσης γνωρίζουν και παραδέχονται ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος για να προβλεφθεί αν η περίπτωση θα είναι ήπια, σοβαρή – ή ακόμα και θανατηφόρα.

Με αυτή τη μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά την ίδια τη ζωή των ανθρώπων, είναι πολύ αντιεπιστημονικό και εξαιρετικά επικίνδυνο να χρησιμοποιείται μια τέτοια διαδικασία όπως ο εμβολιασμός.

Πολλά εμβόλια προκαλούν επίσης και άλλες ασθένειες εκτός από εκείνη για την οποία έχουν δοθεί. Για παράδειγμα:

1) το εμβόλιο της ευλογιάς συχνά προκαλεί σύφιλη, παράλυση, λέπρα, και καρκίνο.

Εμβόλια πολιομυελίτιδας, τοξικής αντιτοξίνης διφθερίτιδας, εμβόλια τύφου, καθώς και ιλαράς, τέτανου -και όλα τα άλλα εμβόλια- συχνά προκαλούν διάφορα άλλα στάδια νόσου, όπως:

2)μετα-εμβολιαστική εγκεφαλίτιδα (φλεγμονή του εγκεφάλου)

3)παράλυση,

4)μηνιγγίτιδα νωτιαίου μυελού,

5)τύφλωση,

6)καρκίνο (μερικές φορές μέσα σε δύο χρόνια),

7)φυματίωση, (δύο έως είκοσι χρόνια μετά την ένεση),

8)αρθρίτιδα,

9)νεφρική νόσο,

10)καρδιακή νόσο (καρδιακή ανεπάρκεια μερικές φορές μέσα σε λίγα λεπτά μετά την ένεση και μερικές φορές αρκετές ώρες αργότερα)

11)βλάβες στο νευρικό σύστημα όπως και πολλές άλλες σοβαρές παθήσεις

Όταν μάλιστα δίνονται πολλές βολές (διαφορετικά εμβόλια) μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες, συχνά προκαλούνται έντονες περιπτώσεις ενεργοποίησης του συνόλου των ασθενειών ταυτόχρονα, επειδή το σώμα δεν μπορεί να χειριστεί ένα τόσο μεγάλο ποσό θανατηφόρων δηλητηρίων που εισέρχονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος με την ένεση. Οι γιατροί την αποκαλούν απλά “νέα ασθένεια” και προχωρούν στην καταστολή των συμπτωμάτων.

Όταν το δηλητήριο έχει ληφθεί από το στόμα, το εσωτερικό αμυντικό σύστημα έχει την ευκαιρία να βγάλει γρήγορα ορισμένη ποσότητα από αυτό με εμετό. Αλλά όταν τα δηλητήρια πυροβολούνται απευθείας στον οργανισμό, παρακάμπτοντας όλα τα φυσικά προστατευτικά φράγματα, τα επικίνδυνα δηλητήρια κυκλοφορούν αμέσως στο σύνολο του σώματος μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και συνεχίζουν να κυκλοφορούν έως ότου όλα τα κύτταρα είναι δηλητηριασμένα.


Η Ιστορία επαναλαμβάνεται….

Ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε μικρή διάρκεια, έτσι ώστε οι κατασκευαστές εμβολίων δεν ήταν σε θέση να διαθέσουν όλα τα εμβόλια τους. Όπως ήταν (και εξακολουθούν να είναι) επιχειρηματίες με στόχο το κέρδος, αποφάσισαν να τα πουλήσουν στον υπόλοιπο πληθυσμό. Έτσι ξεκίνησαν την μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία των ΗΠΑ. Δεν υπήρχαν επιδημίες για να τη δικαιολογήσουν και έτσι χρησιμοποίησαν άλλα τεχνάσματα. Η προπαγάνδα τους υποστήριξε πως οι στρατιώτες επέστρεφαν σπίτι από ξένες χώρες με όλα τα είδη των ασθενειών και πως γι’ αυτό το λόγο ο καθένας έπρεπε να πάρει όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούσαν στην αγορά.

Οι άνθρωποι τους πίστεψαν, διότι πρώτα απ’ όλα ήθελαν να πιστέψουν τους γιατρούς τους και κατά δεύτερον οι στρατιώτες που επέστρεφαν σίγουρα μετρούσαν και αρρώστους ανάμεσα τους. Δεν γνώριζαν πως επρόκειτο για ασθένειές από τα ιατρικά εμβόλια, καθώς οι στρατιωτικοί γιατροί δεν τους έλεγαν φυσικά τέτοια πράγματα. Πολλοί από τους στρατιώτες που επέστρεψαν ήταν σχεδόν ανίκανοι για ζωή από παθήσεις που είχαν προκαλέσει αυτά ακριβώς τα φάρμακα. Πολλοί είχαν χάσει τα μυαλά τους από μετα-εμβολιαστική εγκεφαλίτιδα, αλλά οι γιατροί το ονόμαζαν νευρική διαταραχή -προερχόμενη από έκρηξη οβίδων, ακόμη και αν πολλοί δεν είχαν ποτέ αφήσει το αμερικανικό έδαφος.






Η συμψηφιστική ασθένεια που προήλθε από τα πολλά εμβόλια-δηλητήρια προκάλεσε σύγχυση στους γιατρούς, αφού ποτέ πριν δεν είχαν γίνει τόσο εκτεταμένοι εμβολιασμοί όπου να χρησιμοποιούνται τόσο πολλά διαφορετικά εμβόλια. Η νέα ασθένεια που είχαν δημιουργήσει είχε τα συμπτώματα όλων των ασθενειών που είχαν διοχετευτεί στον άνθρωπο με τα εμβόλια.
Εμφανιζόταν υψηλός πυρετός, υπερβολική αδυναμία, εξάνθημα και κοιλιακή-εντερική διαταραχή που είναι χαρακτηριστικά του τύφου. Το εμβόλιο διφθερίτιδας προκάλεσε πνευμονική συμφόρηση, ρίγη και πυρετό, πρησμένο, φραγμένο λαιμό και πνιγμό από ασφυξία, λόγω δυσκολίας στην αναπνοή ακολουθούμενη από το θάνατο, μετά την οποία το σώμα γινόταν μαύρο από την στασιμότητα αίματος που είχε στερηθεί το οξυγόνο στα στάδια ασφυξίας. Τον πρώτο καιρό, ονόμαζαν την ασθένεια Μαύρο Θάνατο(Black Death). Τα άλλα εμβόλια προκαλούσαν τις δικές τους αντιδράσεις – παράλυση, εγκεφαλική βλάβη, τέτανο, κλπ.

Όταν οι γιατροί είχαν προσπαθήσει να καταστείλουν τα συμπτώματα του τυφοειδή με ισχυρότερο εμβόλιο, προκάλεσαν χειρότερη μορφή τύφου που την ονόμασαν παρατυφοειδή. Αλλά όταν άρχισαν να χορηγούν ένα ακόμη ισχυρότερο και πιο επικίνδυνο εμβόλιο για την καταστολή του παρατυφοειδή, δημιούργησαν μία ακόμη χειρότερη ασθένεια, στην οποία δεν είχαν ονομασία να δώσουν.

Τι να λέγανε; Δεν ήθελαν να πουν στον κόσμο τι πραγματικά ήταν: το δικό τους τέρας Frankenstein που είχε δημιουργηθεί με τα εμβόλια και κατασταλτικά τους φάρμακα. Ήθελαν να απομακρύνουν την ευθύνη από τους εαυτούς τους

Η δήλωση πως το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων είναι ακίνδυνο, είναι ψευδής, όπως ψευδής είναι και η δήλωση πως θα προστατεύουν από τη γρίπη. Υπάρχει σύγχυση και διαφωνία μεταξύ των γιατρών σχετικά με όλες τις πτυχές του εμβολίου, από την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα μέχρι την ανάγκη εμβολιασμού. Ποιος θα πρέπει να λάβει και ποιος θα πρέπει να προειδοποιηθεί κατά του εμβολιασμού.

Η επικεφαλής εκφοβιστική κραυγή της εκστρατείας τους είναι ότι η σημερινή γρίπη είναι σαν τη γρίπη των χοίρων του 1918 που σκότωσε 20.000.000 ανθρώπους. Δεν έχουν καμία χρήσιμη απόδειξη και δείγματα αίματος από την επιδημία γρίπης του 1918 για να το αποδείξουν. Αυτή ήταν 58 χρόνια πριν και οι γιατροί ήταν τότε ακριβώς το ίδιο συγχυσμένοι και αναποτελεσματικοί όπως και τώρα (και δέσμιοι των φαραμευτικών καρτέλ όπως και σήμερα 2009… )

Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο – η ισπανική γρίπη το 1918 ήταν μια ασθένεια που προκλήθηκε από τα εμβόλια, τα οποία προκάλεσαν ακραία δηλητηρίαση του οργανισμού από τη συσσώρευση πολλών διαφορετικών εμβολίων. Οι στρατιώτες στο Fort Dix το 1976 στις Η.Π.Α , που ειπώθηκε πως είχαν γρίπη των χοίρων, είχαν δεχθεί μια μεγάλη ποικιλία από εμβόλια, όπως ακριβώς τα εμβόλια που δόθηκαν το 1918 και προκάλεσαν την επιδημία γρίπης. Η επιδημία γρίπης στο Fort Dix σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την γρίπη των χοίρων. 

Τότε μόνο 13 κρούσματα είχαν καταγραφεί και μόνο 1(!) θανατηφόρο, και αν καιεξαιρετικά βραχύβια επιδημία, με συνολική διάρκεια 20 ημερών, οι ΗΠΑ κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μέσα σε 11 μήνες το 1/3 του Αμερικανικού πληθυσμού είχαν εμβολιαστεί οδηγώντας σε 25 επισήμους θανάτους και περισσότερο απο 500 καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανάπτυξης συνδρόμου Guillain-Barre (Νευρολογική, παραλυτική διαταραχή) Δεν υπήρχαν χοίροι στο στρατόπεδο (εκτός αν δεν θέλουμε σαρκαστικά να αποκαλέσουμε “χοιροειδή” τους φορείς που προώθησαν το εμβόλιο και προκάλεσαν τις ασθένειες.)

Η γρίπη των χοίρων είναι μια τεράστια ευκαιρία και όσο περίεργη και αν φαντάζει αυτή η διατύπωση, η αλήθεια είναι πώς αυτή η «επιδημία» δεν είανι η πρώτη ούτε και η τελευταία αλλά απλά ένας ακόμη μηχανισμός εκφοβισμού και προιόν μιας βιομηχανίας επιδημιών και φόβου που μεταφράζει τον φόβο σε κέρδος και χειραγωγία των μαζών και όταν ο πανικός ,ο φόβος και η ανησυχία κερδίζουν τότε η ανθρωπότητα έχει χάσει…

Την τελευταία 30κονταετία υπάρχει ένας συνεχόμενα αναπτυσσόμενος μηχανισμός παραγωγής πανδημικών απειλών που προωθείται από την πολιτική, τα ΜΜΕ, τις φαρμακοβιομηχανίες, από συγκεκριμένες επιστημονικές κοινότητες και από τον στρατό. Η συγκεκριμένη πολιτική «υγείας» εντάσσεται σε μια γενικότερη πολιτική αναπαραγωγής & διαχείρισης φόβου. 

Το AIDS για παράδειγμα, ξεπήδησε σε μια εποχή όπου η Αμερική έκανε μια πουριτανική στροφή και το σέξ άρχιζε να ξαναχρωματίζεται ηθικά και θρησκευτικά ,την ίδια στιγμή που η εξαθλιωμένη Αφρική υποβαθμιζόταν σε όλα τα επίπεδα.

Περάσαν από μπροστά μας πανδημίες τύπου του Δυτικού Νείλου, ιούς Hantavirous ,ιός SARS ,Coronavirus, γρίπη των πουλερικών, και τώρα αυτό το έκτρωμα..Όλες αυτές οι «πανδημίες» έχουν κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα ,λες και βγήκαν από το ίδιο καλούπι..

1) Σε όλες τις «πανδημίες» υπεύθυνοι είναι οι ιοί που και για τον βιολογικό τους ρόλο αλλά και το ΑΝ αληθινά αποτελούν πρόβλημα για μας χρήζει ακόμη βαθύτερης έρευνας..

2) Καμία από τις προβλέψεις για τις πανδημίες (εκτός αυτής του AIDS και αυτό με επιφύλαξη), δεν δικαιώθηκε, ούτε κατά διάνοια.

3) Ελάχιστα κρούσματα κάποιων νόσων μεταμορφώθηκαν εν ριπή οφθαλμού από το μαγικό ραβδάκι του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας( ΠΟΥ) σε πιθανές «πανδημίες»..

4) Τεράστια συμβόλαια με φαρμακοβιομηχανίες υπογράφηκαν για την αγορά «αντιικών» και την ανάπτυξη εμβολίων..

5) Σε όλες αυτές τις πανδημίες η φύση είναι ο εχθρός.ι ΟΙ πίθηκοι(μακάκοι), νυχτερίδες, κουνούπια, γουρούνια και πουλερικά θεωρήθηκαν υπεύθυνα για το πρόβλημα και εισήλθαν σε μακελειό και ομαδικό σφαγιασμό..

6) Καμία από τις «πανδημίες» δεν αντιμετωπίστηκε με σωφροσύνη από τις αρμόδιες αρχές αντιθέτως, η υπερβολή αποτελούσε καθημερινό στιγμιότυπο με απώτερο στόχο τον εκφοβισμό και πρόκληση πανικού. Και όταν ο άνθρωπος ζεί κα΄τω από τέτοιο καθεστώς, έχει χάσει ήδη την ελευθερία του..

7) Τα κέρδη φυσικά από τους προύχοντες ήταν ,είναι και θα είναι αμύθητα..Τόσο στην γρίπη των πουλερικών αλλά και τώρα με τους χοίρους το σκεύασμα Της Roche ,tamiflu(αναστολέας νευροαμινιδάζης) έκανε την μεγάλη «αρπαγή».. Τυχαία, ο πρώην υπουργός αμύνης των ΗΠΑ Donald Rumsfeld, μεγαλομέτοχος της Gilead sciences, της εταιρίας που αρχικά κατασκεύασε το Tamiflu, ήταν μέσα στην «αρπαγή»..Όχι , δεν είναι λάθος να κερδίζει κανείς χρήματα..Ειδεχθές όμως είναι να γνωρίζεις το καλό και να μην το πράττεις..

Πρίν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι το Tamiflu πλέον είναι άχρηστο διότι ο ιός έχει αποκτήσει ανοσία κατά 99% στο κύριο στέλεχος του..

Για να προσθέσουν επιπλέον σύγχυση, οι γιατροί λένε στο κοινό ότι υπάρχουν πολλά διάφορα είδη γρίπης. Υπάρχουν λένε και άλλα στελέχη του ιού της γρίπης και επίσης δηλώνουν πως το εμβόλιο για τη γρίπη των χοίρων το οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη λάβει, δεν θα τους προστατεύσει από τους πολλούς άλλους τύπους γρίπης (σας θυμίζει ίσως την ίδια απαράλλακτη πολιτική που ακολουθείται ακόμη μέχρι τις μέρες μας;) Αυτές οι δηλώσεις θα χρησιμοποιούνται ως “διέξοδοι” στην περίπτωση που ασκηθούν αγωγές αργότερα, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι πραγματικές αιτίες. Οι γιατροί θα ισχυρίζονται πως το εμβόλιο απέτυχε διότι ήταν το λάθος είδος γρίπης για το συγκεκριμένο εμβόλιο (!). Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επειδή οι ιοί είναι απατηλοί, είναι αόρατοι ασταθείς και απρόβλεπτοι οργανισμοί.

Ένας ορισμός του ιού σε λεξικό λέει πως είναι “ένα νοσηρό δηλητήριο.” Τα εμβόλια που εγχέονται στο σώμα είναι δηλητήρια και προκαλούν τις τυπικές για τα δηλητήρια αντιδράσεις. Οι ιοί (δηλητήρια) δεν πετούν τριγύρω για να επιτίθενται στους ανθρώπους.

Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει επιδημία γρίπης των χοίρων εκτός εάν την προκαλέσουν οι προπαγανδιστές εμβολίων όπως έκαναν το 1918 με την επιδημία γρίπης. Δεν θα σκοτώσει 20.000.000 ανθρώπους εκτός εάν υποβάλλουν τους ανθρώπους στα εμβόλια που προκαλούν την ασθένεια. Το 1918 η Ελλάδα λόγω των οικονομικών προβλημάτων και συγκυριών δεν είχε λάβει κανένα εμβόλιο και ως εκ τούτου ,οι Έλληνες την γλίτωσαν φτηνά τότε! Δεν αρρώστησε ,ούτε πέθανε τότε κανείς από την επιδημία!!

Τώρα όμως εν έτει 2009 η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει ξεχάσει την ιστορία και ήδη έχει παραγγείλει μεγάλη ποσότητα εμβολίων ( κατά την «Ημερησία» 8 εκκατομύρια ,αλλά οι αναφορές συνηγορούν για περισσότερα από 12 εκκατομύρια εμβόλια!), για να αρχέσει από τον Σεπτέμβριο μαζικούς εμβολιασμούς αρχής γενομένης από τα παιδιά ( δεν είναι αξιοπερίεργο ότι πάντα ο στόχος είναι τα παιδιά:!) και στη συνέχεια σε όλο τον πληθυσμό της χώρας.. Με την χρήση των εμβολίων στην πραγματικότητα θα δημιουργηθεί πανδημία και θα υπάρξει η εξάπλωση !! Τα πράγματ είναι πολύ κρίσιμα και οι ιοί αρκετά μικροί για τους επιρίπτούμε όλες μας τις ευθύνες..

Από το 2007 ,όταν συνέγραψα το βιβλίο «Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια», είχα δηλώσει πώς ο κίνδυνος πανδημίας δεν προέρχεται τόσο από την τυχαία μετάλλαξη κάποιου τυχαίου «φυσικού» ιού αλλά περισσότερο απο την ανθρωπογενή παρέμβαση στο περιβάλλον και απο συγκεκριμένες πολιτικές στη δημόσια υγεία και τον γενικότερα τρόπο ζωής μας. Έχουμε αυξήσει τους μεταλλαξιογόνους παράγοντες για τα μικρόβια και ο μηχανισμός επιβίωσης αυτών τον προσανατολίζουμε προς το τεχνητό περιβάλλον που εμείς δημιουργήσαμε. 

Τα απόβλητα, πυρηινκά,χημικά ακόμη και οργανικά, τα μεταλλαγμένα , το νέο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον των πόλεων, η εκτεταμένη ενδονοσοκομειακή κατά-χρηση αντιβιοτικών, η υπερκατανάλωση φαρμάκων από το ευρύτερο κοινό, ο διεφθαρμένος τρόπος ζωής, η κάκιστη διατροφή, ,η παντελής απουσία πρωτογενούς πρόληψης, η ισχνή κατάσταση του ανοσιακού μας συστήματος, αποτελούν μόνο μια συστοιχία παραγόντων που μπορούν δυνητικά να εκθρέψουν παθογόνους προς εμάς οδούς και να πυροδοτήσουν πανδημίες πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα.Δεν είναι λοιπόν η απληστία της φύσης που μας απειλεί αλλά η απληστία της δικής μας φύσης!

Αφού καταντήσαμε να ζούμε μέσα σε κοτέτσια ή να ζούμε σαν γουρούνια;! Η βοιμηχανία κρέατος & γαλακτοκομικών αποτελεί γυμναστήριο για τους μικροοργανισμούς. Το 90% των αντιβιοτικών καταναλώνεται στις ΗΠΑ στη βιομηχανία κρέατος και όχι για θεραπευτικούς λόγους.

Περισσότερα αντιβιοτικά, περισσότερο κρέας, περισσότερο κρέας, περισσότερο ανθεκτικοί στα φάρμακα μικροοργανισμοί, περισσότεροι ασθενείς χωρίς αποτελεσματική θεραπεία, περισσότερα κέρδη και περισσότερος κίνδυνος για αθεράπευτες πανδημίες. Εκστρατείες εμβολιασμών έρχονται και φεύγουν όσο συχνά οι προπαγανδιστές υπέρ των εμβολίων μπορούν να μαγειρέψουν τις σχετικές προφάσεις.

Λίγο πριν δολοφονηθεί ένας μεγάλος αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης ο Μartin Luther King Jr. Είχε δηλώσει τα κάτωθι:

«Σε στιγμές πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής κρίσης, η σιωπή, η αδιαφορία ή ο εφησυχασμός δεν αποτελούν μόνο πολιτικό & κοινωνικό έγκλημα αλλά άρνηση & προδοσία πίστεως».

Έτσι απλά και επώδυνα μαθαίνεται η αλήθεια και όχι από μεγαλοστομίες και ανεύθυνες πολιτικές και διακηρύξεις δημόσιας υγείας με την οκά. Από την στιγμή που επιλέγεις την φύση για αντίπαλο σου, από την στιγμή που διαφθείρεις την επιστήμη για σου είναι πιο εύχρηστη, κάποια στιγμή η αλαζονεία και η υποκρισία δε θα είναι αρκετά για να καλύψει τις συνέπειες των επιλογών σου..

Δρ. Κων/νος Μουρούτης

Φυσίατρος-Νευροεπιστήμων MD,PhD, ScD(Med)

Web site :www.bestlife-reveletaion.gr

Αναφορές – Βιβλιογραφία

1) New York Times, 9 December 2001, “With Lobsters scarce, questions abound”,

by Laurie Nadel

2 New York Times, 28 October 2001, “Fish die and a pesticide is in the spotlight”,

by John Rather

3 How scared should we be?”, 5 September 2001, by Rebecca Skloot, Johns

Hopkins School of Public Health Magazine,

4) http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8072953.stm

5)Threat of world Aids pandemic among heterosexuals is over, report admits By

Jeremy Laurance The independent Sunday, 8 June 2008

6) BBC news, 1 June 2003, ‘Bed chains’ for Canada SARS violators

7)Rumsfeld’s growing stake in Tamiflu, Defense Secretary, ex-chairman of flu

treatment rights holder, sees portfolio value growing By Nelson D. Schwartz,

Fortune October 31, 2005

8) Η συνομωσία της γρίπης των πουλερικών, του Πέτρου Αργυρίου, περ. Ζενιθ,

Ιανουάριος Φεβρουάριος 2006

9)Avian flu scare has Tamiflu maker navigating minefield by Julie Schmit, USA

TODAY, December 7 2005.

10) http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=47725

11) Moscona, Anne. Oseltamivir Resistance – Disabling Our Influenza Defenses

[Perspective]. New England Journal of Medicine 2005;353(25):2633-2636

12) http://blogs.usatoday.com/ondeadline/2009/01/tamiflu-found-t.html

13) Η συνομωσία της γρίπης των πουλερικών, του Πέτρου Αργυρίου, περ. Ζενιθ,

Ιανουάριος Φεβρουάριος 2006

14) Campagnolo ER, Johnson KR, Karpati A, Rubin CS, Kolpin DW, Meyer MT, et al.

2002. Antimicrobial residues in animal waste and water resources proximal to

large-scale swine and poultry feeding operations. Sci Total Environ 299:89-95.

Chee-Sanford JC, Aminov RI, Krapac IJ, Garrigues-Jeanjean N, Mackie RI.

2001. Occurrence and diversity of tetracycline resistance genes in lagoons

and groundwater underlying two swine production facilities. Appl Environ

Microbiol 67:1494-1502

15) Zahn JA, Anhalt J, Boyd E. 2001. Evidence for transfer of tylosin and tylosinresistant

bacteria in air from swine production facilities using sub-therapeutic

concentrations of tylan in feed [Abstract]. J Anim Sci 79:189

16) Schwab, Kellogg, Airborne multidrug-resistant bacteria isolated from a

concentrated swine feeding operation, Environmental Health Perspectives;

2/1/2005

17) Linda Bren Antibiotic Resistance From Down On The Chicken Farm U.S. Food

and Drug Administration FDA Consumer magazine, January-February 2001

18) Four-year-old could hold key in search for source of swine flu outbreak Jo

Tuckman and Robert Buth, guardian.co.uk, Monday 27 April 2009

19) http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1898977,00.html

inz.gr , stopalimentarius






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου