Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το Bitcoin σπάει το φράγμα των 1000 δολαρίων για πρώτη φορά!


Το Bitcoin συνεχίζει το ράλι ανόδου που καταγράφει τους τελευταίους μήνες, σπάζοντας σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία του το φράγμα των 1.000 δολαρίων με τα κέρδη να φτάνουν από την αρχή της χρονιάς το 7.600%.

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το Bitcoin είναι απλά μία φούσκα όμως άλλοι μετά την ακρόαση στη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα, αναθάρρησαν, οδηγώντας το Bitcoin σε νέα κέρδη.



Το Bitcoin εμπορεύεται στο 1.030 δολάρια καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 7.661 από την αρχή του χρόνου.

Αυτό που βλέπουμε από την κυβέρνηση είναι η δημόσια αναγγελία της που δείχνει ότι αναγνωρίζουν το Bitcoin σαν ένα οικονομικό μέσο και ψάχνουν τρόπο να το ρυθμίσουν - πράγμα που είναι καλό για τα εικονικά νομίσματα" ανέφερε στο CNBC ο Zennon Kapron διευθύνων σύμβουλος στην KapronAsiam.

Υποστηρικτικά προς το Bitcoin λειτούργησαν και οι αναφορές του Ben Bernanke σχετικά με την επιτροπή των Γερουσιαστών που ενημερώθηκε για την περίπτωση του ψηφιακού νομίσματος.

“Αυτές οι επενδύσεις εμπεριέχουν κάποιο ρίσκο λόγω έλλειψης νομικού πλαισίου, όμως υπάρχουν πεδία τα οποία υπόσχονται μακροπρόθεσμα κέρδη αν αναπτυχθούν περαιτέρω τα συστήματα ασφαλείας" έγραψε ο Bernanke.

Η πρόσφατη αύξηση της τιμή του Bitcoin οφείλεται στην άνοδο της ζήτησης από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

"Εάν μία από τις δύο κυβερνήσεις (Κίνα ή ΗΠΑ) επρόκειτο να απαγορεύσει το νόμισμα εντελώς, θα έπρεπε να το κάνει τώρα και όχι αργότερα, καθώς κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε πραγματικά την κερδοσκοπία. Έτσι μία υπερβολική ρύθμιση από την κυβέρνηση φαντάζει αδύνατη", ανέφερε ο Zennon.

Το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε άνοδο περίπου 30% από τις 19 Νοεμβρίου, μία μόλις μέρα μετά την ακρόαση στη Γερουσία για το "θέμα" του Bitcoin.

Eπίσης στο λεξικό του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ήδη από φέτος μπήκε το λήμμα "Bitcoin" ενώ η Ινδία πρόκειται να διοργανώσει στα μέσα του Δεκεμβρίου επίσημη conference για το Bitcoin.

Σύμφωνα με τους Economic Times το event αναμένεται να παρακολουθήσει και η κεντρική τράπεζα της Ινδίας η Reserve Bank of India.

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson ανέφερε την προηγούμενη Παρασκευή ότι οι εμπορικές διαστημικές του πτήσεις θα δέχονται και Bitcoin.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου