Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη Τάμπλοτ: CIA και Μαφία δολοφόνησαν τον Τζον Κένεντι


Η Επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τη διερεύνηση των δολοφονιών, η οποία ιδρύθηκε το 1976, βρήκε ίχνη των πραγματικών δολοφόνων του προέδρου Κένεντι, αλλά η CIA χρησιμοποίησε την εξουσία της για να σταματήσει την έρευνα, σύμφωνα με όσα πιστεύει ο δημοσιογράφος – ερευνητής και συγγραφέας Ντέιβιντ Τάμπλοτ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη «Φωνή της Ρωσίας» ο συγγραφέας του βιβλίου «Η κρυφή ιστορία της εποχής του Κένεντι», είπε ποιος όντως είναι ο ένοχος για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.


 
Ερώτηση: Ποια εκδοχή της δολοφονίας του Κένεντι υποστηρίζετε προσωπικά, ποια θεωρία σας φαίνεται ως η πλέον αληθοφανής και γιατί; Μήπως, έχετε τη δική σας προσωπική θεωρία αναφορικά με τα γεγονότα του 1963 στο Ντάλας;
Απάντηση: Πιστεύω πως τώρα, πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος ήταν θύμα συνομωσίας ανθρώπων υψηλού κύρους και επιρροής, καθώς και οργανισμών του ίδιου του κράτους. Στην κυβέρνηση του Κένεντι υπήρξε σχίσμα αναφορικά με τις περαιτέρω ενέργειες στον Ψυχρό πόλεμο. Ο Κένεντι, ο οποίος φοβόταν την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση, ήταν αποφασισμένος από κοινού με το Νικήτα Χρουστσόφ, να θέσει τέλος στον Ψυχρό πόλεμο. Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Ντάλας, ο αδελφός του προέδρου Ρόμπερτ Κένεντι – ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ – και η χήρα του προέδρου Ζακλίν Κένεντι έστειλαν στο Χρουστσόφ στη Μόσχα ένα φίλο της οικογένειας ονόματι Ουίλιαμ Ουόλτον, για να πληροφορήσει το Κρεμλίνο ότι η οικογένεια των Κένεντι δε θεωρεί την ΕΣΣΔ υπεύθυνη για το θάνατο του Τζον Κένεντι. Η οικογένεια υπέθετε, ότι η συνομωσία με στόχο τη δολοφονία του προέδρου προερχόταν από τις ΗΠΑ και ότι σε αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν η CIA και το οργανωμένο έγκλημα. Θεωρώ πως ο Ρόμπερτ Κένετνι, ύψιστο νομικό πρόσωπο, την εποχή εκείνη στη χώρα, δεν είχε λαθέψει ως προς τις υποψίες του.



Ερώτηση: Γιατί η Επιτροπή του Κογκρέσου για τη διερεύνηση αυτής της δολοφονίας ιδρύθηκε μόλις το 1976 – δεκατρία χρόνια μετά εκείνη την τρομακτική ημέρα στο Ντάλας; Πιστεύετε πως συνδέεται η απόφαση αυτή με τη δράση του προέδρου Φόρντ κατά της CIA, του FBIκαι της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ;

Απάντηση: Ο πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ και η κυβέρνησή του ίδρυσαν την επιτροπή υπό την ηγεσία του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ Νέλσον Ροκφέλερ, για να διερευνήσει τις συνθήκες μερικές σκανδάλων με τη συμμετοχή της CIA. Εξαιτίας της απαίτησης της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων να ριχτεί φως στις υποθέσεις της CIA και να διακριβωθεί αν η Υπηρεσία, όπως επίσης και η Μαφία, έχουν σχέση με τη δολοφονία του Κένεντι, και τελικά ιδρύθηκε η Επιτροπή του Κογκρέσου ή η Επιτροπή Τσερν, για τη διερεύνηση των δολοφονιών. Η Έκθεση της για την υπόθεση Κένεντι δημοσιοποιήθηκε το 1979. Η έκθεση της επιτροπής προκάλεσε σοκ. Τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Τσερν, αποδημήσαν πλήρως την επίσημη εκδοχή της δολοφονίας του Κένεντι. Δυστυχώς, εξαιτίας των πιέσεων της CIA, εξαιτίας της δειλίας των ΜΜΕ και των πολιτικών, η επιτροπή δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Αναμφίβολα, όμως, βρήκαν το πρώτο αληθινό ίχνος και άρχισαν να ερευνούν τη δραστηριότητα της CIA και της Μαφίας. Οι δύο αυτές δομές πραγματοποίησαν πολλές κοινές επιχειρήσεις, πολλές φορές προσπάθησαν να εξοντώσουν το Φιντέλ Κάστρο στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και γενικά είχαν έντονη δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Θεωρώ, όπως και πολλά μέλη της Επιτροπής Τσερν, ότι ειδικά η CIA και η Μαφία εδώ, στις ΗΠΑ, δολοφόνησαν τον Τζον Κένεντι.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου