Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η Ιερά Σινδόνη θα εκτεθεί το 2015


Η διάσημη «Σινδόνη του Τορίνο», που πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για το ταφικό σάβανο του Ιησού Χριστού θα εκτεθεί δημοσίως το 2015, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Τορίνο Cesare Nosiglia δήλωσε ότι ο Πάπας Francis έχει προσκληθεί να επισκεφθεί την σινδόνη, η οποία φέρει την εικόνα του προσώπου ενός ανθρώπου που πιστεύεται ότι υπέστη σωματικά τραύματα παρόμοια με σταύρωσης.

Οι ακριβείς ημερομηνίες που θα εκτεθεί η σινδόνη δεν έχουν καθοριστεί αλλά θα είναι για 40-45 ημέρες κοντά στο Πάσχα. Πάνω από δύο εκατομμύρια προσκυνητές αναμένεται να έρθουν.

Τον Απρίλιο του 2010, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έκαναν κράτηση για να χαζέψουν το λινό ύφασμα για περίπου τρία λεπτά κατά την πρώτη δημόσια προβολή μετά από μια δεκαετία στον καθεδρικό ναό του Τορίνο.

Μια διαμάχη περιβάλλει το μήκους 4,3 μέτρων και πλάτους ενός μέτρου ύφασμα το οποίο πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι τύλιξε τον Ιησού Χριστό μετά τον θάνατό του και το πρόσωπό του αποτυπώθηκε σ’ αυτό.

Όμως οι σκεπτικιστές επικαλούνται τα αποτελέσματα της χρονολόγησης με άνθρακα λέγοντας ότι η σινδόνη ήταν στην πραγματικότητα από τον Μεσαίωνα, περίπου 1.300 χρόνια μετά τον Χριστό.

Το ύφασμα στεγάζεται στο βασιλικό παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο.

Πριν το 2010, η τελευταία φορά που εκτέθηκε δημοσίως ήταν το 2000 κατά τους εορτασμούς της χιλιετίας της Καθολικής Εκκλησίας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου