Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τουρκική κορβέτα «κόβει» βόλτες στο Αιγαίο


-Υπό στενή παρακολούθηση από ελληνικά πολεμικά πλοία

Σε μία νέα πρόκληση προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η τουρκική κορβέτα «BANDIRMA» εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα την Τετάρτη στις 09:45, προερχόμενη από ανατολική Μεσόγειο,  και πραγματοποίησε πλου στο νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

Η κορβέτα βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, διερχόμενη από το στενό Καφηρέα, σήμερα στις 04:30, κινούμενη με βορειοανατολική πορεία.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μόλις μηνών που η τουρκική κορβέτα «BANDIRMA» «σουλατσάρει» στο Αιγαίο.

Η κίνηση της κορβέτας «Bandirma» δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για την επιθετική διάθεση των Τούρκων. Η δικαιολογία περί δήθεν αβλαβούς διέλευσης, μόνο ως αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί, από την στιγμή μάλιστα που η τουρκική κορβέτα έπλεε ανάμεσα στα ελληνικά νησιά με πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Η πολύ σοβαρή πρόκληση έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόσθετα ερωτήματα δημιουργεί το γεγονός ότι η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων και ο περίπλους των ελληνικών νησιών από την «Bandirma» συμβαίνει την ώρα που η Τουρκία και η κυβέρνηση Ερντογάν κλυδωνίζεται από τα συνεχή σκάνδαλα διαφθοράς.

H τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» το τελευταίο διάστημα και η ελληνική πλευρά αρχίζει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της πρόκλησης «θερμού επεισοδίου».

Οι Τούρκοι εξάλλου έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι όποτε υπάρχει κρίση στο εσωτερικό της χώρας βρίσκουν «διέξοδο» προς την Ελλάδα με προκλήσεις που αποπροσανατολίζουν την τουρκική κοινή γνώμη από τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα και σκάνδαλα που ξεσπούν πλέον σε καθημερινή βάση.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου