Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Θύμα της πρώτης cyber αεροπειρατείας το μοιραίο Boeing;


Το νέο σενάριο για την τύχη του μοιραίου Boeing και ο ρόλος του "πολέμου" Ιράν - ΗΠΑ

Αναλυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποτελεί η μοιραία πτήση MH370 θύμα της πρώτης cyber αεροπειρατείας στον κόσμο.

Ένα σενάριο που η αμυντική βιομηχανία γνωρίζει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πρώτος ύποπτος το Ιράν καθώς έχει αποδείξει την ικανότητά της αφού το 2011 ώθησε ένα αμερικανικό αεροσκάφος από τα ιρανοαφγανικά σύνορα να προσγειωθεί σε ιρανικό αεροδρόμιο.

Τότε, Ιρανοί πήραν τον έλεγχο του συστήματος gps του αεροσκάφους και έπεισε τα πιο εξελιγμένα συστήματα κρυπτογράφησης πως το ιρανικό αεροδρόμιο ήταν ο προορισμός του.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι Ιρανοί είχαν κατορθώσει να απενεργοποιήσουν το αυτόματο σύστημα του αεροσκάφους και να κατεβάσουν πληροφορίες που θα τα χρησιμοποιούσαν ως μεγάλο πλεονέκτημα προπαγάνδας.

Το ερώτημα, σύμφωνα με το Sunday World, είναι κατά πόσο θα μπορούσε αυτό να αποτελεί εκδίκηση για την αμερικανική επίθεση στον κυβερνοχώρο "Stuxnet" εναντίον των τεχνολογικών συστημάτων που χρησιμοποιούσε το Ιράν στην ανάπτυξη των πυρηνικών του προγραμμάτων.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, o Barack Obama από τους πρώτους μήνες της θητείας του είχε διατάξει να κλιμακωθούν οι κυβερνοεπιθέσεις στο Ιράν με στόχο να πλήξουν το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Αυτές οι επιθέσεις είχαν ξεκινήσει επί του προέδρου George Bush -με την κωδική ονομασία Olympic Games- όταν ΗΠΑ και Ισραήλ ήθελαν να αναχαιτίσουν με κάθε τρόπο τα σχέδια του Ιράν για ό,τι αφορά στο πυρηνικό του πρόγραμμα.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου