Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωτοφανής ιεροσυλία: Αφόδευσαν στις εικόνες του Χριστού σε ναό στην Κρήτη


Άγνωστοι βεβήλωσαν την εκκλησία της Αναλήψεως στη Νίδα, αφοδεύοντας πάνω στις εικόνες του Χριστού 


Βέβηλοι χτύπησαν την Κυριακή στην εκκλησία της Ανάληψης στη θέση "Χριστού" στη Νίδα λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου (22 χιλιόμετρα μακριά από τα Ανώγεια) προκαλώντας την αηδία και την αγανάκτηση των Ανωγειανών κτηνοτρόφων που έχουν εκεί τα κοπάδια τους.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, βοσκός που πέρασε από την εκκλησία με τη σύζυγό του διαπίστωσε μια άνευ προηγουμένου βεβήλωση στο μικρό εκκλησάκι του Χριστού.





Ιερόσυλοι είχαν αφοδεύσει και είχαν ουρήσει παντού μέσα στον χώρο και είχαν αλείψει όλες τις φωτογραφίες με κόπρανα. Μάλιστα σε μια έγραψαν στα Ελληνικά "Φάτε σκ..ά κερνάει ο Δίας".


Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό σε πανελλήνιο ίσως επίπεδο καθώς τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές περιπτώσεις βεβηλώσεων  εκκλησιών (όπως για παράδειγμα στο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού στον Καμαριώτη πριν ένα χρόνο) αλλά σε καμιά περίπτωση σε αυτή την αισχρή και απαράδεκτη μορφή με αφόδευση και κόπρανα πάνω στις εικόνες της Ορθοδοξίας.


Σημαντικό το γεγονός ότι ενώ υπήρχε και ένα μικρό παγκάρι  που οι πιστοί βάζουν χρήματα οι βέβηλοι δεν το άνοιξαν ούτε έκλεψαν κάτι. Το μόνο που τους ενδιέφερε φαίνεται ήταν αυτή η τραγική και αισχρή πράξη που μόνο οργή και αγανάκτηση σε όλους μας προκαλεί.



Να αναφέρουμε ότι αυτό συνέβη μέσα στο Ιερό του Ναού, όπου αφού αφόδευσαν στην Αγία Τράπεζα και βρόμισαν τις εικόνες τις έβαλαν μέσα στην κολυμπήθρα.



Η οργή των κτηνοτρόφων ήταν τέτοια που δεν κάλεσαν την αστυνομία αλλά κάποιοι πήγαν εκεί τα ξημερώματα με όλα τα απαραίτητα σύνεργα και καθάρισαν το μικρό εκκλησάκι της Αναλήψεως.

Δυστυχώς κανείς από τον δράστη ή τους δράστες της πρωτοφανούς ενέργειας δεν έγινε αντιληπτός.

Πραγματικά προκαλούν αποτροπιασμό όλα αυτά τα γεγονότα αλλά και θλίψη για την κατάντια ορισμένων ανθρώπων που ξεσπούν σε ιερά σύμβολα πίστης.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου