Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μάρκο Πόλο ταξίδεψε στην Αμερικάνικη ήπειρο δυο αιώνες πριν τον Κολόμβο


Έγγραφα και χάρτες που ήρθαν στη δημοσιότητα ίσως αποδείξουν ότι ο Μάρκο Πόλο ταξίδεψε δύο αιώνες νωρίτερα στην Αμερική απ' ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος


Ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος ο πρώτος Ευρωπαίος που απέπλευσε για το Νέο Κόσμο; Σύμφωνα με ένα χάρτη του 13ου αιώνα ο Μάρκο Πόλο ίσως να ταξίδεψε στην Αμερική δύο αιώνες πριν τον Ισπανό θαλασσοπόρο.

Ένας  χάρτης του 13ου αιώνα που ανήκε στην Οικογένεια του Μάρκο Πόλο, δείχνει ξεκάθαρα την Αλάσκα, τα νησιά Aleutian και η δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής. Βρέθηκε το 1930 σε ένα  πορτ-μπαγκάζ μιας Ιταλίδας μετανάστριας στις Η.Π.Α στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ωστόσο μόλις πριν λίγο καιρό αποκρυπτογραφήθηκε.

Μαζί με χάρτη βρέθηκαν ακόμα 13 έγγραφα που γράφτηκαν από την κόρη του Πόλο, Μπελάλα.

Σύμφωνα με ιστορικούς ο Βενετός έμπορος και εξερευνητής έφτασε στην Βόρεια Αμερική διασχίζοντας τον Βερίγγειο Πορθμό. Από εκεί βρέθηκε στην Αλάσκα και διασχίζοντάς την έφτασε στις Ακτές του Καναδά.




Σε περίπτωση που τα έγγραφα είναι αυθεντικά ανατρέπονται οι πεποιθήσεις ότι ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε την Αμερική ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος το 1492.

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο "The Mysteries of the Marco Polo Maps", του καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιου Τεχνών στη Φιλαδέλφεια  Benjamin B. Olshin στο οποίο περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Μάρκο Πόλο ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που ταξίδεψε στην Αμερικανική Ήπειρο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου