Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Η κλιματική αλλαγή υπεύθυνη για τη μείωση στο ποσοστό γεννήσεων


Η κλιματική αλλαγή ίσως να ευθύνεται για τη σταθερή μείωση που παρατηρείται στα ποσοστά γεννήσεων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι ερευνητές προβλέποντας ότι κάθε χρόνο μέχρι το τέλος του αιώνα θα γεννιούνται έως και 100.000 λιγότερα βρέφη στη χώρα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των βρεφών που γεννιούνται μειώνεται κατά τους 8 με 10 μήνες έπειτα από μία περίοδο κατά την οποία η μέση θερμοκρασία υπερβαίνει τους 26,6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Οικονομικής Έρευνας, μίας ανεξάρτητης οργάνωσης με έδρα το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Ο λόγος παραμένει ανεξήγητος, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι άνθρωποι ενδεχομένως να έχουν λιγότερες σεξουαλικές επαφές όταν ο καιρός είναι ζεστός ή, το πιθανότερο, ο καιρός αυτός να επηρεάζει την αναπαραγωγική υγεία, υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, η έκθεση στην ακραία ζέστη ενδεχομένως να επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος και την τεστοστερόνη, ενώ στις γυναίκες ίσως να έχει επιπτώσεις στον έμμηνο κύκλο τους, την ωορρηξία και την εμφύτευση των γονιμοποιημένων ωαρίων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, από το 1931 ως το 2010, κάθε θερμή μέρα είχε ως αποτέλεσμα 1.165 λιγότερες γεννήσεις στις ΗΠΑ εννέα μήνες αργότερα.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς αυτά τα σοκ της θερμοκρασίας πρόκειται να επηρεάσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο Άλαν Μπαρέκα, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας και καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Tulane, στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας.

Το ποσοστό των γεννήσεων στις ΗΠΑ κινείται πτωτικά εδώ και πολλές δεκαετίες παρότι ο αριθμός των γεννήσεων αυξήθηκε ελάχιστα το 2014, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Ο κλιματισμός θα μπορούσε να περιορίσει τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στη γονιμότητα, επισημαίνει η μελέτη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Μπαρέκα, οι υδροφθοράνθρακες (HFCs), τα ισχυρά βιομηχανικά αέρια που χρησιμοποιούνται στις ψυκτικές συσκευές, συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αργότερα μέσα στο μήνα, οι παγκόσμιοι ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν στο Παρίσι για να επεξεργαστούν ένα σχέδιο με στόχο τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου