Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Νέο νομοσχέδιο θα καταργήσει τις ελευθερίες. Η NSA θα αποθηκεύει τις συνομιλίες των Αμερικανών


Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Αρκάνσας έχει υποβάλει νομοσχέδιο που θα επεκτείνει την ικανότητα της NSA για τη συλλογή των τηλεφωνικών δεδομένων των Αμερικανών περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Tom Cotton επέμεινε πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, αποδεικνύουν την αξία των εν λόγω δραστηριοτήτων κατασκοπείας. «Αν κρατήσουμε κάτι απο τις επιθέσεις του Παρισιού, είναι ότι η επαγρύπνηση και η ασφάλεια πάνε χέρι-χέρι," ο Cotton δήλωσε.

"Τώρα δεν είναι η ώρα να θυσιάσουμε την εθνική μας ασφάλεια για πολιτικές συζήτησεις. Θα πρέπει να επιτραπεί στις Υπηρεσίες πληροφοριών να κάνουν τη δουλειά τους και να τους παρέχονται τα εργαλεία που χρειάζονται για να μας κρατήσουν ασφαλής. "

Επέκρινε το «κενό πολιτικής μεταξύ σκληρής ομιλίας και λίγης δράσης» του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) και ο Cotton επέμεινε ότι η ΗΠΑ θα επωφεληθούν από τη συλλογή δεδομένων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, τόσο στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας όσο και την παροχή ασφάλειας.

«Περνώντας το ''Liberty Through Strength Act'' θα ενδυναμώσει την NSA να αποκαλύψει τις απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας, να βοηθήσει να κρατήσει τους τρομοκράτες έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι," είπε ο Cotton.

Εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο του Cotton θα καταστήσει επίσης μόνιμο το Patriot Act. Το περιβόητο άρθρο 215 του Πατριωτικού Νόμου που έληξε το περασμένο καλοκαίρι επέτρεπαι από την κυβέρνηση να διεξάγει υποκλοπές των υπόπτων οι οποίοι αλλάζουν συσκευές επικοινωνίας, καθώς και κατασκοπεύουν "μοναχικός λύκος" ("lone wolf") δηλαδή άτομα που δεν είναι συνδεδεμένα με μια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση.

Η έκταση του προγράμματος μαζικών παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε από τον πληροφοριοδότη Snowden της NSA το 2013, προτρέποντας τους νομοθέτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη νομοθεσία.

Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, έχει κάνει επίσης έκκληση για την αποκατάσταση της δυνατότητας της NSA να συνεχίσει την συλλογή στοιχείων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και του internet.

Ωστόσο, οι τελευταίες εκθέσεις δείχνουν ότι τουλάχιστον ένας από τους άνδρες που συμμετείχε στο χάος του Παρισιού, ήταν γνωστός στις αρχές, πριν από την επίθεση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου