Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Επιχείρηση Καστελόριζο από την Τουρκία που αλωνίζει με την Αθήνα να σιωπά


Θα απαντήσει κάποιος στις απαράδεκτες τουρκικές NOTAM, με τις οποίες η Άγκυρα αμφισβητεί τα πάντα στο Αιγαίο;

48 ώρες και πλέον ώρες μετά από την δημοσιοποίηση των τουρκικών ισχυρισμών , η Αθήνα επιμένει σε μια ανεξήγητη σιωπή.

Η Άγκυρα δεν εξέδωσε τις NOTAM τυχαία, ούτε βέβαια “καίγεται” τόσο πολύ για να κάνει ασκήσεις.

Ειδικά οι συντεταγμένες που αναφέρονται σε NOTAM που έχει να κάνει με την περιοχή του Καστελόριζου,μόνο τυχαίες δεν είναι. Είναι η περιοχή που κατά την Άγκυρα πρέπει να αρχίζει η τουρκική ΑΟΖ. Η οποία ως γνωστόν δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη του Καστελόριζου και “κόβει” την σύνδεση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Όλα αυτά προφανώς δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα. Η Άγκυρα δημιουργεί κλίμα και προσπαθεί να εθίσει και τη διεθνή κοινή γνώμη ότι όλα στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι…απροσδιόριστα και η Τουρκία…αδικημένη. Οι ηγεσίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών έχουν εκφράσει με πολλούς τρόπους την υποστήριξή τους στις τουρκικές αλητείες.

Συνεπώς μαζί με τα πολλά και μεγάλα θέματα που η κυβέρνηση θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να αντιμετωπίσει ,είναι αναγκαίο να ασχοληθεί μ΄ αυτα τα πολύ σοβαρά ζητήματα. Και να έρθει σε επαφή μ΄ όλα τα κόμματα για το πως η χώρα θα τα αντιμετωπισει με τον καλύτερο τρόπο.

Η Τουρκία πιστεύει ότι οι πολλές και μεγάλες αδυναμίες που έχουν προκληθεί σ΄ όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού από την κρίση, της δίνει την ευκαιρία να κάνει ότι θέλει στην περιοχή. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να την πείσουμε ότι κάνει λάθος.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου