Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί ο Πούτιν δεν φοβάται ενδεχόμενη σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ


«H Βρετανία και το ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο προστασίας της Ευρώπης σε περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιήσει μια στοχευμένη επίθεση», υποστηρίζει πρώην ανώτατος Βρετανός στρατιωτικός διοικητής.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρονς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε προετοιμάσει χιλιάδες στρατιώτες να επιτεθούν με μαχητικά αεροσκάφη και πλοία μέσα σε λίγες μόνο μέρες. «Σε αντίθεση το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να σχεδιάζει επί μήνες μια αντίστοιχη επίθεση», σχολιάζει.

«Η ναυτική δύναμη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να έχει τον πλήρη έλεγχο του Ατλαντικού αλλά και όλων των αεροπορικών και θαλάσσιων διαδρόμων που χρειάζονται για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ», προσθέτει ο πρώην ανώτατος Βρετανός στρατιωτικός διοικητής.

«Αν αναλογιστείτε τη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ θα συνειδητοποιήσετε, ότι είναι αρκετά μεγαλύτερη από εκείνη της Ρωσίας, αλλά ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να βρει μικρά παραθυράκια ώστε να πλήξει το ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι διαθέτει σχέδιο», καταλήγει ο Ρίτσαρντ Μπάρονς.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσία έχουν κορυφωθεί μετα την προσάρτηση της Κριμαίας καθώς οι δύο υπερδυνάμεις ξεκίνησαν εναν »πόλεμο δι’αντιπροσώπων»(proxy-war) στη Συρία. Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το αεροπλανοφόρο «Αντμιράλ (Ναύαρχος) Κουζνετσόφ» (Адмирал Кузнецов) για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία, ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας την ανάγκη να «ενισχύσει» τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες στην περιοχή.

Ενώπιον του ΟΗΕ σήμερα (22/09/2016), οι Κέρι και Λαβρόφ διαφώνησαν έντονα για τη Συρία, με τις ΗΠΑ να απαιτούν από τη Μόσχα «να καθηλώσει στο έδαφος» τα συριακά αεροσκάφη και να απαγορεύσει στη Δαμασκό να βομβαρδίζει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και άμαχους.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι πρόσφατα έκθεση ειδικών στα στρατιωτικά θέματα αποκάλυψε ότι ο Γ΄Παγκόσμιος θα ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ καθώς συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στη Βαλτική. Στην έκθεση το Antlantic Council προειδοποίησε οτι »Η Δύση παρεξηγεί τη Ρωσία, υποθέτοντας ότι η τελευταία θα υπακούσει στους κανόνες ακόμα και αν δεν είμαστε πρόθυμοι να τους επιβάλλουμε.»




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου