Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου Αντιπροέδρου


Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο (26/12) πως οκτώ αξιωματικοί του συνελήφθησαν στα πλαίσια των ερευνών για πιθανό σχέδιο δολοφονίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της χώρας.

Σε σημείωμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων αναφέρει πως οι αξιωματικοί από την Περιφερειακή Διοίκηση Επιστράτευσης στην Άγκυρα συνελήφθησαν το πρωΐ έπειτα από έρευνα των γραφείων τους από την εισαγγελία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ιλκέρ Μπαζμπούγκ και τον αρχηγό Στρατού Ισίκ Κοζανέρ μετά τις συλλήψεις, αλλά δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από τη συνάντηση.

Έρευνες άρχισαν να διεξάγονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν φρουρός αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις έξω από την κατοικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τότε είχαν συλληφθεί δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι αφέθηκαν εν συνεχεία ελεύθεροι.

Φόβοι εκφράζονται πως οι νέες αυτές συλλήψεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της έντασης μεταξύ των φιλελεύθερων Ισλαμιστών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και τον παραδοσιακά θεματοφύλακα του κοσμικού κράτους.



ΠΗΓΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου