Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Για τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου μίλησε η κόρη του


Δέκα μέρες μετά τη σύληση του τάφου του τέως προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου η κόρη του, Αναστασία, μίλησε μέσω άρθρου της στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" για αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Στο κείμενό της περιγράφει τα συναισθήματα που ένιωσε αντικρίζοντας το άδειο φέρετρο μιλώντας για την απώλεια της αξιοπρέπειας της επειδή δεν προστάτεψε τον τάφο του πατέρα της. Στη συνέχεια έθεσε ερωτήματα όσον αφορά την εξέλιξη των ερευνών για να βρεθεί η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου καθώς μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για εύρεση των υπεύθυνων έχουν αποβεί άκαρπες.

«Η εικόνα του άδειου τάφου βρίσκεται συνέχεια μπροστά μου. Ένα φέρετρο άδειο. Έχασακάτι περισσότερο από αυτό που έχασα πέρσι; Την αξιοπρέπεια. Την αξιοπρέπειά μου ως θυγατέρα που δεν προστάτεψε το σώμα του πατέρα της. Ως Ελληνίδα. Ως Χριστιανή.

Ως πολίτης μιας Δημοκρατίας η οποία (όσο και αν εντίμως και φιλότιμα προσπαθεί η Αστυνομία να εξιχνιάσει), αδυνατεί να προστατεύσει τα σύμβολα της οντότητας και τους θεσμούς οι οποίοι την καθιστούν κράτος»,γράφει χαρακτηριστικά η κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου και συνεχίζει:

«Τι θα γινόταν αναλογίζομαι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με αυτοσεβασμό εάν είχε συμβεί το αντίστοιχο; Φαντάζομαι μόνο στην Αμερική τί θα γινόταν εάν είχε γίνει παρόμοια ενέργεια. Θα το αντιμετώπιζαν ως ένα ιδιωτικό έγκλημα;

Ως ένα μεμονωμένο συμβάν; Θα το ερμήνευαν ως ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τρομοκρατική ενέργεια; Τι άλλο μπορεί να είναι κάτι το οποίο πολτοποιεί τα πιστεύω μας; Κάτι που προσβάλλει και προκαλεί την Θρησκεία και την κουλτούρα μας; Την ασφάλεια και ανασφάλεια μας;».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου