Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Και το FBI στις έρευνες για την σορό του Παπαδόπουλου


Με τη συμμετοχή του FBI συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση της σορού του εκλιπόντος προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου, τη στιγμή που η κυπριακή αστυνομία δεν έχει καταλήξει ακόμα πουθενά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών πραγματοποίησε δύο ημέρες αυτοψία στο νεκροταφείο όπου εκλάπη η σορός, συλλέγοντας όλες τις πληροφορίες και τα τεκμήρια προκειμένου να συνδράμει στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο πράκτορας συνέταξε έκθεση για το αρχηγείο του FBI στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να επεξεργαστούν εκεί τα στοιχεία και να συνδράμουν πιο αποτελεσματικά στο έργο της κυπριακής αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι κυπριακές αρχές έχουν επιβεβαιώσει και την ανάμειξη των βρετανικών υπηρεσιών, οι οποίες προμήθευσαν την Κύπρο με προηγμένο λογισμικό σύστημα καταχώρησης και επεξεργασίας πληροφοριών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος είχε ζητήσει και τη βοήθεια της Ελλάδας αλλά και του Ισραήλ, δύο χώρες που δήλωσαν όμως ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο.

Οι έρευνες πάντως βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι, καθώς οι ανακριτές θεωρούν πως πρόκειται για έγκλημα ανθρώπων του υποκόσμου που εκτέλεσαν την πράξη για λογαριασμό τρίτου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου