Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Συμμαχία κατά της κλιματικής αλλαγής από τον Σβαρτσενέγκερ


Συμμαχία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της πράσινης οικονομίας σχημάτισαν ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, και περίπου 100 περιφερειακοί ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg στην ομάδα δράσης, που ονομάζεται R20, συμμετέχει ο Σβαρτσενέγκερ, ένα στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, ένα στέλεχος των Δημοκρατικών, και τοπικοί άρχοντες από χώρες όπως το Μεξικό, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Η συμμαχία σχηματίστηκε λίγο πριν τη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στο Κανκούν του Μεξικού, στην οποία θα συμμετάσχουν ηγέτες και απεσταλμένοι από 190 χώρες.

Οι προσδοκίες για τη Σύνοδο του Κανκούν δεν είναι υψηλές και οι περισσότεροι ηγέτες εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για την επίτευξη δεσμευτικής συμφωνίας, λόγω της αδιαλλαξίας που δείχνουν ορισμένα κράτη σε ό,τι αφορά τη μείωση των εκπομπών.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε για ανάληψη δράσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πρέπει να δράσουμε τώρα» επισημαίνει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι περιφερειακοί ηγέτες αναμένεται να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής προωθώντας συνεργασίες ανάμεσα στον ιδιωτικό και τπν δημόσιο τομέα αλλά και και επιταχύνοντας την υλοποίηση πρωτοβουλιών καθαρής ενέργειας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου