Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Συνθήκες Big Brother στους δρόμους της Ευρώπης


Νέες κάμερες στους ευρωπαϊκούς δρόμους, θα καταγράφουν ακόμα και την παραμικρή παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Πανέξυπνη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η νέα κάμερα της τροχαίας, η οποία θα ελέγχει την ταχύτητα του διερχόμενου αυτοκινήτου, θα ''τσεκάρει'' αυτόματα την πινακίδα του οχήματος, για πιθανές παρασπονδίες, θα φωτογραφίζει το εσωτερικό του οχήματος για να διαπιστώσει αν ο οδηγός φοράει ζώνη, θα συνδέεται δορυφορικά (GPS) με τους ηλεκτρονικές υπολογιστές της αστυνομίας και θα στέλνει σήμα εντός δευτερολέπτων σε κάθε αρμόδια υπηρεσία, σε περίπτωση παραβάσεων!

Το νέο σύστημα, κάθε ένα από τα οποία αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 60.000 ευρώ, δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους της Φινλανδίας και αναμένεται να εφαρμοστεί στην υπόλοιπη Ευρώπη από το 2013.

Η κάμερα έχει και άλλες δυνατότητες, όπως να μετράει την απόσταση ανάμεσα στα κινούμενα οχήματα, ενώ μπορεί να φωτογραφίζει ένα όχημα ακόμα και όταν αυτό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.

Οι πρώτες δοκιμές του συστήματος, θα διαρκέσουν έως το Δεκέμβριο του 2011, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους, μέσα από την καλύτερη επιτήρηση των οδηγών.

Το σύστημα πάντως, καταστρέφει αυτομάτως τις εικόνες που τράβηξε, μετά από παρέλευση διαστήματος ενός μήνα, καθώς και όσες φωτογραφίες δεν δείχνουν κάποια παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου