Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Μια άλλη άποψη για το τέλος του κόσμου, John Titor!


«Έρχομαι από το έτος 2036. Επιστρέφω στο σπίτι μου αφού πήρα έναν υπολογιστή IBM 5100 από το έτος 1975″...

Αυτό το μήνυμα εμφανίστηκε στις... 2 Νοεμβρίου 2000 σε κάποιο φόρουμ και έτσι συστήθηκε ο χρονοταξιδιώτης Timetravel_0 ή John Titor όπως είναι το πραγματικό του όνομα.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας τον ανέκριναν αρχικά με κυνικές ερωτήσεις που αργότερα έγιναν πιο επίμονες για το μέλλον που μας περιμένει. Ο Τάιτορ γεννήθηκε στη Φλόριντα το έτος 1998 και είναι ένας στρατιώτης που το 2036 θα σταλεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ πίσω στον χρόνο να βρει και να φέρει μαζί του έναν υπολογιστή ΙΒΜ 5100, ο οποίος έχει την μοναδική δυνατότητα να μεταφράζει μεταξύ τους γλώσσες προγραμματισμού Unix, Apl και Basic. Πρόκειται κατά τα λεγόμενα για μια κρίσιμη ιδιότητα γιατί το 2038 προβλέπεται ότι ένας ιός θα πλήξει το λειτουργικό σύστημα Unix.

O Τάιτορ υποστηρίζει ότι στις 12 Μαρτίου 2015 θα ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος όπου θα πεθάνουν 3δις άνθρωποι και θα ισοπεδωθούν πολλές μητροπόλεις. Γενικά οι διηγήσεις του για το μέλλον είναι εφιαλτικές. Αυτό που κέντρισε το δικό μου ενδιαφέρον είναι, κατά τις διηγήσεις του χρονοταξιδιώτη, είναι ότι μετά από τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο το προσδόκιμο όριο ζωής θα πέσει στα 60 χρόνια λόγω της μόλυνσης των υδάτων και της τροφής, καθώς και η υγειονομική περίθαλψη θα θυμίζει Φαρ Ουέστ! Ο Τάιτορ προέβλεψε και άλλα γεγονότα πριν να γίνουν, όπως τον πόλεμο στο Ιράκ, τον «πατριωτικό νόμο (Patriot Act)» των ΗΠΑ περί καταστολής και παρακολούθησης των πολιτών, καθώς και τα ταξίδια στον χρόνο.

Δεν θα σταθώ άλλο στον χρονοταξιδιώτη, πολλές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε αναγράφοντας «John Titor» στο Google. Τα ερωτήματα όμως που θα ήθελα θέσω είνα τα εξής:

1) Συνοψίζοντας όλες τις προφητείες (ή έστω θεωρίες) περί του έτους 2014 – 2015, όπως την κυριαρχία του Αντίχριστου όπως προκύπτει από τα κεφάλαια της Αποκάλυψης, ή τον ερχομό του 12γαλαξιακού στόλου από την Ανδρομέδα (!), ή τα παιδιά του 83′, καθώς και πολλά άλλα, και έστω ότι ο Τάιτορ δεν ήταν απατεώνας, μήπως θα έπρεπε να ανησυχούμε για το μέλλον μας? Μήπως τελικά όλες οι προφητείες έχουν κοινό όραμα και μας δείχνουν ότι οδεύουμε προς το τέλος, καθεμιά με διαφορετικές παραβολές και μηνύματα? Μήπως τελικά θα έπρεπε να ανοίξουμε τα μάτια μας με σκοπό να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι μπροστά σε ένα ενδεχόμενο τέλος και όχι να τσακωνόμαστε για το αν υπάρχει Θεός ή όχι?! Όλα φανερώνονται αργά ή γρήγορα…

2) Πολλές ταινίες «επιστημονικής φαντασίας» παραθέτουν παράδοξες ιστορίες οι οποίες μετά από καιρό περνάνε από την σφαίρα της φαντασίας στην σφαίρα της πραγματικότητας. Στην ταινία «Επιστροφή στο μέλλον» ο ήρωας κινείται στον χρόνο με ένα αμάξι. Το ίδιο υποστηρίζει και ο Τάιτορ!! Ανατρέξτε στην ιστορία του Δόκτορα Φρανκεστάιν (κλωνοποίηση) ή στην ταινία «Αρμαγεδδών» ή στην «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» (πρόσφατα ανακαλύφθηκε τρόπος για να σβήνονται οι δυσάρεστες αναμνήσεις!!!). Αν σκεφτούμε λίγο πως τα ΜΜΕ είναι κατευθυνόμενα, ίσως και οι ταινίες να είναι ένα μέσο προετοιμασίας των ανθρώπων για γεγονότα που θα συμβούν.



ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

  1. Μάλλον αυτός ο Τζον Τιτορ, αν μιλαμε για υπαρκτο προσωπο, κατι μαλλον αμφισβητησιμο, πρέπει να ήταν λάτρης της επιστημονικής φαντασίας, όπως και πολυς κοσμος εξάλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή