Εδαφος φαίνεται να κερδίζει η θεωρία περί συνωμοσίας -ενορχηστρωμένης από υψηλά γαλλικά κλιμάκια- εις βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Liberation» ότι δύο τηλέφωνα από το Παρίσι απέτρεψαν την άμεση απελευθέρωση του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Εδαφος φαίνεται να κερδίζει η θεωρία περί συνωμοσίας -ενορχηστρωμένης από υψηλά γαλλικά κλιμάκια- εις βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Liberation» ότι δύο τηλέφωνα από το Παρίσι απέτρεψαν την άμεση απελευθέρωση του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 15 Μαΐου, μία ημέρα αφότου η καμαριέρα του «Sofitel», Νοφισάτου Ντιαλό, ισχυρίστηκε ότι ο DSK τη βίασε, οι δικηγόροι του, Γουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, διαπραγματεύονταν συμφωνία με τον γενικό εισαγγελέα Μανχάταν, Σάιρους Βανς, που είχε αναλάβει την υπόθεση για την αποφυλάκιση του πελάτη τους με εγγύηση 250 χιλιάδες δολάρια.
Οταν οι δύο δικηγόροι έφυγαν από το αστυνομικό τμήμα στο Χάρλεμ αργά το απόγευμα, ήταν πεπεισμένοι ότι η συμφωνία ήταν οριστική.
Το τηλεφώνημα
Τέσσερις ώρες αργότερα, οι δικηγόροι δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από τη Λίζα Φρίελ, από την ομάδα του γενικού εισαγγελέα, που τους δήλωσε ότι «τα πράγματα άλλαξαν, οπότε η συμφωνία ακυρώνεται».
Αυτό που άλλαξε τα πράγματα, σύμφωνα πάντα με τη «Liberation», ήταν τα δύο υπεραστικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο Τζον ΜακΚόνελ, βοηθός του Βανς, το ένα από εκπρόσωπο του υπουργείο Εξωτερικών και το άλλο από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ΜακΚόνελ έλαβε πληροφορίες για την υπόθεση της Τριστάν Μπανόν -της νεαρής συγγραφέως που κατήγγειλε ότι ο Στρος Καν είχε αποπειραθεί να τη βιάσει το 2003- και για την πιθανή ανάμειξη του DSK σε δίκτυο πορνείας στη Λιλ, υπόθεση γνωστή ως η «υπόθεση Κάρλτον», από το όνομα του ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες του δικτύου.
Εντυπώσεις
Το εντυπωσιακό που προκύπτει από το δημοσίευμα είναι πρώτον ότι η γαλλική κυβέρνηση έσπευσε να πληροφορήσει τις αμερικανικές Αρχές για τους ισχυρισμούς της Μπανόν (δεν είχε ακόμα κάνει καταγγελία), ενώ οι δικηγόροι διαπραγματεύονταν την απελευθέρωσή του και, δεύτερον, ότι τις πληροφόρησε για την έρευνα σχετικά με την «υπόθεση Κάρλτον», η οποία ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί (άλλωστε είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου) και για την οποία το κοινό πληροφορήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
Το αποτέλεσμα αυτής της τόσο (?) πρόθυμης ενημέρωσης των Γάλλων έδωσε λαβή στις αμερικανικές Αρχές να θεωρήσουν τον Στρος Καν «κατά συρροή» γυναικά, που δεν τον πτοούν οι αρνήσεις, και τελικά να τον οδηγήσουν σε κελί της φυλακής στο νησί Ράικερς.
Η έκθεση
Αν και η εφημερίδα δήλωσε πως δεν μπόρεσε να διασταυρώσει τις πληροφορίες με τα δύο υπουργεία, ισχυρίζεται πως όλα θα ξεκαθαρίσουν αν ο Σάιρους Βανς δώσει στη δημοσιότητα όλη την έκθεση στην οποία στοιχειοθετεί την απόφασή του να κλείσει την υπόθεση. Αυτή που δημοσιεύθηκε στις 22 Αυγούστου ήταν μόνο 25 σελίδες, ενώ η γαλλική εφημερίδα ισχυρίζεται πως συνολικά ήταν 70.
Στην ουσία, το δημοσίευμα αυτό της «Liberation» ήρθε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά που άναψε πρόσφατα ο βετεράνος Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέι Επσταϊν, λέγοντας πως στην πραγματικότητα η καμαριέρα ήταν η «παγίδα» για να πιαστεί ο Ντομινίκ Στρος Καν και να μην μπορέσει να διεκδικήσει ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος την προεδρία στις εκλογές του 2012, τις οποίες, σύμφωνα με όλες τις τότε δημοσκοπήσεις κέρδιζε με άνεση έναντι του Νικολά Σαρκοζί.
Ο εκπρόσωπος, πάντως, του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μπερνάρ Βαλερό, διέψευσε πως αξιωματούχοι του υπουργείου είχαν τηλεφωνήσει στις αμερικανικές αρχές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως μόνο το "προξενείο στη Νέα Υόρκη" είχε επαφές με τον εισαγγελέα.
Το «σίριαλ»
Με τον Επσταϊν, εξάλλου, ξεκίνησε και το επεισόδιο «σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες» στο «σίριαλ» με πρωταγωνιστή τον DSK.
Πρόκειται για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel, που πρόβαλε το γαλλικό κανάλι BFM-TV και στο οποίο έχει καταγραφεί η αποχώρηση του Στρος Καν μετά το επεισόδιο με την Ντιαλό (για να συναντηθεί με την κόρη του), ενώ ακολουθεί η ενημέρωση της καμαριέρας σε ανθρώπους της ασφάλειας για την επίθεση που δέχθηκε από τον ένοικο της προεδρικής σουίτας.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ωστόσο, είναι ο περίφημος πλέον «χορός της χαράς», όπως αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ το περίεργο χορευτικό δύο υπαλλήλων ασφαλείας που πανηγυρίζουν για άγνωστο λόγο, λίγο αφότου έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία για το περιστατικό.
Νέα πλάνα
Στο μεταξύ, άλλα πλάνα του Sofitel από την προηγούμενη ημέρα, στα οποία πρωταγωνιστεί μια μυστηριώδης ξανθιά γυναίκα, πυροδότησαν νέα σενάρια περί εμπλοκής του DSK με το σκάνδαλο κυκλώματος πορνείας.
Οι αρχές φαίνεται να πιστεύουν ότι η ξανθιά που εμφανίζεται με τον Στρος Καν στο Sofitel είναι η γυναίκα που συμμετείχε στα άσωτα πάρτι της Ουάσιγκτον, αλλά «δεν είναι εκδιδόμενη» όπως διαβεβαιώνει ο βιογράφος του DSK, Μισέλ Τομπμάν, ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο με τις θεωρίες συνωμοσίας για το «καμαριέρα-γκέιτ».
Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που μεταδόθηκαν από τον σταθμό BFMTV, φαίνεται μια μαύρη λιμουζίνα να φθάνει στο Sofitel τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου.
Ο Στρος Καν μπαίνει στο ξενοδοχείο, ενώ η μυστηριώδης ξανθιά εισέρχεται 20 δευτερόλεπτα αργότερα, κουβαλώντας μια μαύρη τσάντα. Ο Στρος Καν κατευθύνεται μόνος του στη ρεσεψιόν, παίρνει το ασανσέρ και η ξανθιά προχωρά λίγο αργότερα κι αυτή προς τους ανελκυστήρες, ενώ ο DSK της κρατά την πόρτα για να προλάβει να μπει. Η γυναίκα φεύγει από το ξενοδοχείο τα ξημερώματα με ένα ταξί.
Τα 3 σκοτεινά σημεία που ξεσκέπασαν το σκάνδαλο
Στο χορευτικό των δύο υπαλλήλων ασφαλείας του ξενοδοχείου στηρίχθηκε και ο Επσταϊν, για να τονίσει στο μακροσκελές του άρθρο στο περιοδικό «New York Review of Books» με τον τίτλο «Τι συνέβη πραγματικά στον Στρος-Καν;», ότι υπήρχε κάτι «σάπιο» στο βασίλειο του ομίλου Accor, ιδιοκτήτη των «Sofitel», στελέχη του οποίου συνδέονται με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Το άρθρο σκιαγραφεί κάποια «σκοτεινά» σημεία που στοιχειοθετούν, κατά τη γνώμη του Επσταϊν, τη θεωρία περί συνωμοσίας ενορχηστρωμένης από πολύ ψηλά, ενδεχομένως και από τα Ηλύσια Πεδία.
1. Πρώτο σημείο, ένα SMS που είχε στείλει στον Στρος Καν φίλη του, η οποία «εργαζόταν προσωρινά ως ερευνήτρια στα γραφεία του UMP, του κόμματος του Σαρκοζί στο Παρίσι» και με το οποίο τον προειδοποιούσε πως τουλάχιστον ένα δικό του e-mail, που είχε στείλει στη σύζυγό του, Αν Σενκλέρ, από το κινητό του BlackBerry, είχε διαβαστεί στα γραφεία του UMP.
Το κινητό αυτό ο Στρος Καν το χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία με στελέχη του ΔΝΤ, ο ίδιος δήλωσε πως είτε το έχασε, είτε του το έκλεψαν και έκτοτε η τύχη του αγνοείται.
2. Δεύτερο σκοτεινό σημείο, οι τέσσερις φορές που η Ντιαλό χρησιμοποίησε την κάρτα-κλειδί για να μπει σ' ένα άλλο κοντινό δωμάτιο, το 2820 (το 2806 ήταν το δωμάτιο του Στρος Καν), στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε ένας Γάλλος επιχειρηματίας. Οι εκπρόσωποι του «Sofitel» ισχυρίστηκαν πως οι τρεις πρώτες φορές που η Ντιαλό μπήκε στο δωμάτιο ήταν πριν από το περιστατικό και η τέταρτη μετά, κι αφού ήδη ο πελάτης είχε κάνει check out.
Η ίδια η καμαριέρα σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Newsweek» είπε ότι τις δύο πρώτες φορές ο πελάτης τής ζήτησε χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί για να φύγει, την τρίτη καθάρισε το δωμάτιο και πήγε στο 2806 και την τέταρτη -μετά τον «βιασμό»- επέστρεψε στο 2820 για να πάρει τα σύνεργά της κι ενώ δεν είχε ακόμα ενημερώσει τους υπευθύνους για τον «βιασμό».
3. Το τρίτο «περίεργο» της υπόθεσης, πάντα σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο, είναι η ώρα που ενημερώθηκε ο Τζον Σίχαν, διευθυντής ασφάλειας στον Accor.
Επισήμως ενημερώθηκε στη μία το μεσημέρι, ενώ η καμαριέρα μιλούσε ακόμα με τους υπευθύνους ασφάλειας του ξενοδοχείου, ωστόσο, μισή ώρα πριν, ελάχιστα λεπτά αφότου η Ντιαλό είχε βγει από τη σουίτα, ο Σίχαν είχε ανταλλάξει πολλά γραπτά μηνύματα μέσω κινητού με τον επικεφαλής μηχανικό, Μπράιαν Γιάργουντ, τον έναν από τους δύο κορυφαίους του... «χορού της χαράς».
Χορός που επίσης είναι ακατανόητος, αφού οι δύο άνδρες λένε ότι δεν θυμούνται τον λόγο της χαράς τους -ανέφεραν ότι αφορούσε κάτι σχετικά με τα σπορ- ωστόσο ο Επσταϊν ισχυρίστηκε πως το συγκεκριμένο βίντεο διαρκεί 3 λεπτά, ενώ τελικά η διάρκειά του δεν ξεπερνούσε τα 13 δευτερόλεπτα.
Πάντως, ο δικηγόρος του ομίλου, Λάνι Ντέιβις, χαρακτήρισε «ανόητους» τους ισχυρισμούς ότι η χαρά των δύο υπαλλήλων στοιχειοθετεί την κατηγορία περί σκευωρίας κι αρνήθηκε ότι ο όμιλος μπορεί να συνδέεται με «οποιαδήποτε σκευωρία».
Το χρονικό
Ο «εφιάλτης» του DSK που του στοίχισε τη σχεδόν σίγουρη προεδρική καρέκλα, ξεκίνησε στις 14 Μαΐου, οπότε και η Ντιαλό κατήγγειλε ότι τη βίασε.
Μία εβδομάδα μετά, η αστυνομία εντοπίζει σύνδεσή της με έμπορο ναρκωτικών.
Την 1η Ιουλίου διαρρέει στον Τύπο η τηλεφωνική συνομιλία της με έναν άνδρα, όπου μιλούσε για τα πιθανά οικονομικά οφέλη που θα είχε μηνύοντας τον Στρος Καν. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της.
Στις 2 Ιουλίου, η «New York Post» δημοσίευσε ότι η Ντιαλό πληρωνόταν και για «υπηρεσίες που δεν σχετίζονταν με το καθάρισμα δωματίων».
Λίγο αργότερα, ο Ξαβιέ Γκραφ, υπεύθυνος αντιμετώπισης κρίσεων στον όμιλο Accor, έστειλε σε φίλο του sms στο οποίο διεκδικούσε τα εύσημα επειδή «κατέστρεψε» τον Στρος-Καν. Οταν η εφημερίδα «Le Figaro» δημοσίευσε το μήνυμα, ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Στις 23 Αυγούστου, ο Σάιρους Βανς ζητάει επισήμως να σταματήσει κάθε διαδικασία σε βάρος του Στρος-Καν, δηλώνοντας ωστόσο πως υπήρξε συνεύρεση ενδεχομένως και χωρίς τη θέληση της Ντιαλό, κάτι που πλέον δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί.
Νέα σενάρια πυροδοτεί η ξανθιά συνοδός του Στρος Καν
Νέα σενάρια περί εμπλοκής του DSK με το σκάνδαλο κυκλώματος πορνείας πυροδότησαν τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel, στα οποία εμφανίζεται μια ξανθιά γυναίκα που, σύμφωνα με τις αρχές, συμμετείχε στα άσωτα πάρτι της Ουάσιγκτον.
πηγή: http://www.ethnos.gr/
Εδαφος φαίνεται να κερδίζει η θεωρία περί συνωμοσίας -ενορχηστρωμένης από υψηλά γαλλικά κλιμάκια- εις βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Liberation» ότι δύο τηλέφωνα από το Παρίσι απέτρεψαν την άμεση απελευθέρωση του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 15 Μαΐου, μία ημέρα αφότου η καμαριέρα του «Sofitel», Νοφισάτου Ντιαλό, ισχυρίστηκε ότι ο DSK τη βίασε, οι δικηγόροι του, Γουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, διαπραγματεύονταν συμφωνία με τον γενικό εισαγγελέα Μανχάταν, Σάιρους Βανς, που είχε αναλάβει την υπόθεση για την αποφυλάκιση του πελάτη τους με εγγύηση 250 χιλιάδες δολάρια.
Οταν οι δύο δικηγόροι έφυγαν από το αστυνομικό τμήμα στο Χάρλεμ αργά το απόγευμα, ήταν πεπεισμένοι ότι η συμφωνία ήταν οριστική.
Το τηλεφώνημα
Τέσσερις ώρες αργότερα, οι δικηγόροι δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από τη Λίζα Φρίελ, από την ομάδα του γενικού εισαγγελέα, που τους δήλωσε ότι «τα πράγματα άλλαξαν, οπότε η συμφωνία ακυρώνεται».
Αυτό που άλλαξε τα πράγματα, σύμφωνα πάντα με τη «Liberation», ήταν τα δύο υπεραστικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο Τζον ΜακΚόνελ, βοηθός του Βανς, το ένα από εκπρόσωπο του υπουργείο Εξωτερικών και το άλλο από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ΜακΚόνελ έλαβε πληροφορίες για την υπόθεση της Τριστάν Μπανόν -της νεαρής συγγραφέως που κατήγγειλε ότι ο Στρος Καν είχε αποπειραθεί να τη βιάσει το 2003- και για την πιθανή ανάμειξη του DSK σε δίκτυο πορνείας στη Λιλ, υπόθεση γνωστή ως η «υπόθεση Κάρλτον», από το όνομα του ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες του δικτύου.
Εντυπώσεις
Το εντυπωσιακό που προκύπτει από το δημοσίευμα είναι πρώτον ότι η γαλλική κυβέρνηση έσπευσε να πληροφορήσει τις αμερικανικές Αρχές για τους ισχυρισμούς της Μπανόν (δεν είχε ακόμα κάνει καταγγελία), ενώ οι δικηγόροι διαπραγματεύονταν την απελευθέρωσή του και, δεύτερον, ότι τις πληροφόρησε για την έρευνα σχετικά με την «υπόθεση Κάρλτον», η οποία ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί (άλλωστε είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου) και για την οποία το κοινό πληροφορήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
Το αποτέλεσμα αυτής της τόσο (?) πρόθυμης ενημέρωσης των Γάλλων έδωσε λαβή στις αμερικανικές Αρχές να θεωρήσουν τον Στρος Καν «κατά συρροή» γυναικά, που δεν τον πτοούν οι αρνήσεις, και τελικά να τον οδηγήσουν σε κελί της φυλακής στο νησί Ράικερς.
Η έκθεση
Αν και η εφημερίδα δήλωσε πως δεν μπόρεσε να διασταυρώσει τις πληροφορίες με τα δύο υπουργεία, ισχυρίζεται πως όλα θα ξεκαθαρίσουν αν ο Σάιρους Βανς δώσει στη δημοσιότητα όλη την έκθεση στην οποία στοιχειοθετεί την απόφασή του να κλείσει την υπόθεση. Αυτή που δημοσιεύθηκε στις 22 Αυγούστου ήταν μόνο 25 σελίδες, ενώ η γαλλική εφημερίδα ισχυρίζεται πως συνολικά ήταν 70.
Στην ουσία, το δημοσίευμα αυτό της «Liberation» ήρθε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά που άναψε πρόσφατα ο βετεράνος Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέι Επσταϊν, λέγοντας πως στην πραγματικότητα η καμαριέρα ήταν η «παγίδα» για να πιαστεί ο Ντομινίκ Στρος Καν και να μην μπορέσει να διεκδικήσει ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος την προεδρία στις εκλογές του 2012, τις οποίες, σύμφωνα με όλες τις τότε δημοσκοπήσεις κέρδιζε με άνεση έναντι του Νικολά Σαρκοζί.
Ο εκπρόσωπος, πάντως, του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μπερνάρ Βαλερό, διέψευσε πως αξιωματούχοι του υπουργείου είχαν τηλεφωνήσει στις αμερικανικές αρχές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως μόνο το "προξενείο στη Νέα Υόρκη" είχε επαφές με τον εισαγγελέα.
Το «σίριαλ»
Με τον Επσταϊν, εξάλλου, ξεκίνησε και το επεισόδιο «σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες» στο «σίριαλ» με πρωταγωνιστή τον DSK.
Πρόκειται για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel, που πρόβαλε το γαλλικό κανάλι BFM-TV και στο οποίο έχει καταγραφεί η αποχώρηση του Στρος Καν μετά το επεισόδιο με την Ντιαλό (για να συναντηθεί με την κόρη του), ενώ ακολουθεί η ενημέρωση της καμαριέρας σε ανθρώπους της ασφάλειας για την επίθεση που δέχθηκε από τον ένοικο της προεδρικής σουίτας.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ωστόσο, είναι ο περίφημος πλέον «χορός της χαράς», όπως αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ το περίεργο χορευτικό δύο υπαλλήλων ασφαλείας που πανηγυρίζουν για άγνωστο λόγο, λίγο αφότου έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία για το περιστατικό.
Νέα πλάνα
Στο μεταξύ, άλλα πλάνα του Sofitel από την προηγούμενη ημέρα, στα οποία πρωταγωνιστεί μια μυστηριώδης ξανθιά γυναίκα, πυροδότησαν νέα σενάρια περί εμπλοκής του DSK με το σκάνδαλο κυκλώματος πορνείας.
Οι αρχές φαίνεται να πιστεύουν ότι η ξανθιά που εμφανίζεται με τον Στρος Καν στο Sofitel είναι η γυναίκα που συμμετείχε στα άσωτα πάρτι της Ουάσιγκτον, αλλά «δεν είναι εκδιδόμενη» όπως διαβεβαιώνει ο βιογράφος του DSK, Μισέλ Τομπμάν, ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο με τις θεωρίες συνωμοσίας για το «καμαριέρα-γκέιτ».
Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που μεταδόθηκαν από τον σταθμό BFMTV, φαίνεται μια μαύρη λιμουζίνα να φθάνει στο Sofitel τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου.
Ο Στρος Καν μπαίνει στο ξενοδοχείο, ενώ η μυστηριώδης ξανθιά εισέρχεται 20 δευτερόλεπτα αργότερα, κουβαλώντας μια μαύρη τσάντα. Ο Στρος Καν κατευθύνεται μόνος του στη ρεσεψιόν, παίρνει το ασανσέρ και η ξανθιά προχωρά λίγο αργότερα κι αυτή προς τους ανελκυστήρες, ενώ ο DSK της κρατά την πόρτα για να προλάβει να μπει. Η γυναίκα φεύγει από το ξενοδοχείο τα ξημερώματα με ένα ταξί.
Τα 3 σκοτεινά σημεία που ξεσκέπασαν το σκάνδαλο
Στο χορευτικό των δύο υπαλλήλων ασφαλείας του ξενοδοχείου στηρίχθηκε και ο Επσταϊν, για να τονίσει στο μακροσκελές του άρθρο στο περιοδικό «New York Review of Books» με τον τίτλο «Τι συνέβη πραγματικά στον Στρος-Καν;», ότι υπήρχε κάτι «σάπιο» στο βασίλειο του ομίλου Accor, ιδιοκτήτη των «Sofitel», στελέχη του οποίου συνδέονται με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Το άρθρο σκιαγραφεί κάποια «σκοτεινά» σημεία που στοιχειοθετούν, κατά τη γνώμη του Επσταϊν, τη θεωρία περί συνωμοσίας ενορχηστρωμένης από πολύ ψηλά, ενδεχομένως και από τα Ηλύσια Πεδία.
1. Πρώτο σημείο, ένα SMS που είχε στείλει στον Στρος Καν φίλη του, η οποία «εργαζόταν προσωρινά ως ερευνήτρια στα γραφεία του UMP, του κόμματος του Σαρκοζί στο Παρίσι» και με το οποίο τον προειδοποιούσε πως τουλάχιστον ένα δικό του e-mail, που είχε στείλει στη σύζυγό του, Αν Σενκλέρ, από το κινητό του BlackBerry, είχε διαβαστεί στα γραφεία του UMP.
Το κινητό αυτό ο Στρος Καν το χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία με στελέχη του ΔΝΤ, ο ίδιος δήλωσε πως είτε το έχασε, είτε του το έκλεψαν και έκτοτε η τύχη του αγνοείται.
2. Δεύτερο σκοτεινό σημείο, οι τέσσερις φορές που η Ντιαλό χρησιμοποίησε την κάρτα-κλειδί για να μπει σ' ένα άλλο κοντινό δωμάτιο, το 2820 (το 2806 ήταν το δωμάτιο του Στρος Καν), στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε ένας Γάλλος επιχειρηματίας. Οι εκπρόσωποι του «Sofitel» ισχυρίστηκαν πως οι τρεις πρώτες φορές που η Ντιαλό μπήκε στο δωμάτιο ήταν πριν από το περιστατικό και η τέταρτη μετά, κι αφού ήδη ο πελάτης είχε κάνει check out.
Η ίδια η καμαριέρα σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Newsweek» είπε ότι τις δύο πρώτες φορές ο πελάτης τής ζήτησε χρόνο μέχρι να ετοιμαστεί για να φύγει, την τρίτη καθάρισε το δωμάτιο και πήγε στο 2806 και την τέταρτη -μετά τον «βιασμό»- επέστρεψε στο 2820 για να πάρει τα σύνεργά της κι ενώ δεν είχε ακόμα ενημερώσει τους υπευθύνους για τον «βιασμό».
3. Το τρίτο «περίεργο» της υπόθεσης, πάντα σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο, είναι η ώρα που ενημερώθηκε ο Τζον Σίχαν, διευθυντής ασφάλειας στον Accor.
Επισήμως ενημερώθηκε στη μία το μεσημέρι, ενώ η καμαριέρα μιλούσε ακόμα με τους υπευθύνους ασφάλειας του ξενοδοχείου, ωστόσο, μισή ώρα πριν, ελάχιστα λεπτά αφότου η Ντιαλό είχε βγει από τη σουίτα, ο Σίχαν είχε ανταλλάξει πολλά γραπτά μηνύματα μέσω κινητού με τον επικεφαλής μηχανικό, Μπράιαν Γιάργουντ, τον έναν από τους δύο κορυφαίους του... «χορού της χαράς».
Χορός που επίσης είναι ακατανόητος, αφού οι δύο άνδρες λένε ότι δεν θυμούνται τον λόγο της χαράς τους -ανέφεραν ότι αφορούσε κάτι σχετικά με τα σπορ- ωστόσο ο Επσταϊν ισχυρίστηκε πως το συγκεκριμένο βίντεο διαρκεί 3 λεπτά, ενώ τελικά η διάρκειά του δεν ξεπερνούσε τα 13 δευτερόλεπτα.
Πάντως, ο δικηγόρος του ομίλου, Λάνι Ντέιβις, χαρακτήρισε «ανόητους» τους ισχυρισμούς ότι η χαρά των δύο υπαλλήλων στοιχειοθετεί την κατηγορία περί σκευωρίας κι αρνήθηκε ότι ο όμιλος μπορεί να συνδέεται με «οποιαδήποτε σκευωρία».
Το χρονικό
Ο «εφιάλτης» του DSK που του στοίχισε τη σχεδόν σίγουρη προεδρική καρέκλα, ξεκίνησε στις 14 Μαΐου, οπότε και η Ντιαλό κατήγγειλε ότι τη βίασε.
Μία εβδομάδα μετά, η αστυνομία εντοπίζει σύνδεσή της με έμπορο ναρκωτικών.
Την 1η Ιουλίου διαρρέει στον Τύπο η τηλεφωνική συνομιλία της με έναν άνδρα, όπου μιλούσε για τα πιθανά οικονομικά οφέλη που θα είχε μηνύοντας τον Στρος Καν. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της.
Στις 2 Ιουλίου, η «New York Post» δημοσίευσε ότι η Ντιαλό πληρωνόταν και για «υπηρεσίες που δεν σχετίζονταν με το καθάρισμα δωματίων».
Λίγο αργότερα, ο Ξαβιέ Γκραφ, υπεύθυνος αντιμετώπισης κρίσεων στον όμιλο Accor, έστειλε σε φίλο του sms στο οποίο διεκδικούσε τα εύσημα επειδή «κατέστρεψε» τον Στρος-Καν. Οταν η εφημερίδα «Le Figaro» δημοσίευσε το μήνυμα, ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Στις 23 Αυγούστου, ο Σάιρους Βανς ζητάει επισήμως να σταματήσει κάθε διαδικασία σε βάρος του Στρος-Καν, δηλώνοντας ωστόσο πως υπήρξε συνεύρεση ενδεχομένως και χωρίς τη θέληση της Ντιαλό, κάτι που πλέον δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί.
Νέα σενάρια πυροδοτεί η ξανθιά συνοδός του Στρος Καν
Νέα σενάρια περί εμπλοκής του DSK με το σκάνδαλο κυκλώματος πορνείας πυροδότησαν τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel, στα οποία εμφανίζεται μια ξανθιά γυναίκα που, σύμφωνα με τις αρχές, συμμετείχε στα άσωτα πάρτι της Ουάσιγκτον.
πηγή: http://www.ethnos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου