Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο Άρης ήταν ένας παγωμένος πλανήτης και δεν υπήρξε ποτέ ζωή πάνω του!


Επιστήμονες του διαστήματος προχώρησαν στη διατύπωση μιας νέας θεωρίας που έρχεται να απλώσει ένα πέπλο αμφιβολίας στο θέμα που αφορά στη ζωή που θα μπορούσε να υπάρχει στον Άρη.

Κάποιοι ειδικοί θεωρούν πως ο Κόκκινος Πλανήτης ήταν το σπίτι ενός βόρειου ωκεανού, τεράστιου σε μέγεθος που θα μπορούσε να είναι το σπίτι διαφόρων μορφών ζωής.

Όμως μια νέα ανάλυση υποδεικνύει πως οποιαδήποτε ποσότητα ύδατος στην επιφάνεια του Άρη θα μπορούσε να είναι υπό τη μορφή πάγου, καθιστώντας οποιαδήποτε μορφή ζωής αδύνατο να υπάρξει.

Η αμερικανική ένωση γεωφυσικών, έκανε ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζεται ένας κυριολεκτικά «κατεψυγμένος πλανήτης όπου το νερό βρίσκεται υπό μορφή πάγου για το μεγαλύτερο διάστημα, μηδενίζοντας την όποια ελπίδα για εξέλιξη ζωής».

Το Σχολείο Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών Χάρβαρντ Πόλσον, υπολόγισε τις συνθήκες στον Άρη, σε μια περίοδο μεταξύ 3-4 δισ. ετών, όταν η θερμότητα του ήλιου ήταν χαμηλότερη κατά 25%.

«Το ψυχρό σενάριο είναι πιο πιθανό να ευσταθεί» απ' ότι το θερμό, όπου πιθανότατα η ζωή θα ευδοκιμούσε, είπε ο Ρόμπιν Γουόρμσγουορθ.

«Προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό σχετικά με αυτό» είπε ο Γουόρντσγουορθ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου