Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Όταν ο Λεβέντης προέβλεψε το δημοψήφισμα. 'Ο Τσίπρας θα κάνει τις βλακείες του Γιωργάκη'


Ο Βασίλης Λεβέντης δεν ήταν από εκείνους που αιφνιδιάστηκαν με το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα, καθώς είχε προβλέψει ότι αυτό θα είναι το Plan B του πρωθυπουργού. Τι έλεγε για το αποτέλεσμα. Δείτε το βίντεο


"Τι θα κάνει ο Τσίπρας; Τις βλακείες του Γιωργάκη θα κάνει. Θα ζητάει δημοψήφισμα και θα κάνει καμπάνια κατά της Ευρώπης!" έλεγε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λίγο πριν τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου σε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση.

Εκτιμώντας τις δυνατότητες του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού, ο κ. Λεβέντης τόνιζε ότι "αν κάνει τούμπα, θα γίνει Σαμαράς, κλητήρας της Μέρκελ. Αν κάνει τον σκληρό θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και θα έρθει εδώ να ζητάει δημοψηφίσματα και θα κάνει καμπάνιες όπως ο Γιωργάκης... Ο Τσίπρας θα πάρει τα παπούτσια του από τους ξένους, θα έρθει εδώ θα τους βρίζει, θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει δημοψήφισμα".

Στην περίπτωση αυτή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεπε ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν 70% κατά του ευρώ και τότε η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει να λέει "εμείς σας θέλαμε αλλά..."

Ερωτηθείς γιατί προεξοφλεί ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από το ευρώ, ο κ. λεβέντης είπε:

"Πολλοί Έλληνες ηλιθίως θεωρούν ότι το ευρώ φταίει που πτωχεύσαμε και όχι ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου. Γιατί εσείς οι δημοσιογράφοι βρίζετε τη Μέρκελ από το πρωί μέχρι το βράδυ και στο μυαλό ορισμένων αμόρφωτων Ελλήνων έχει περάσει η άποψη ότι οι Γερμανοί ήρθαν να μας πάρουν τα πετρέλαια, τα λεφτά τα ασημικά και ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν φταίνε καθόλου. Κι εγώ πιστεύω ότι την καμπάνια των δημοσιογράφων που βρίζουν την Μέρκελ, τη στηρίζουν οι τέως πρωθυπουργοί, γιατί έπρεπε να είναι φυλακή".





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου