Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τον Καραμανλή έριξε ο αγωγός Μπουργάζ-Αλεξανδρούπολης, τον Τσίπρα, ο αγωγός Balkan Stream ;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Από την Μόσχα με το άρθρο : «Eastring vs Balkan Stream: The Battle for Greece»

Για άλλη μια φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά αυτή την φορά με πολύ περισσότερες τραγικές συνέπειες καθώς η προδοσία της χώρας έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και ο λαός βρίσκεται στην μέγγενη των εξελίξεων να πληρώνει το βαρύ αντίτιμο.




Είχαμε προειδοποιήσει πριν από λίγο καιρό πως ο κ Τσίπρας είναι δυνατόν να ακολουθήσει το «παράδειγμα» του Κώστα Καραμανλή, όταν το 2009 ουσιαστικά ανετράπη ενώ είχε απειληθεί ακόμα και η ζωή του από ξένες μυστικές υπηρεσίες, (η τραγική ειρωνεία είναι ότι τώρα κάποιοι, πάλι βάση σχεδίου, επιδιώκουν να τον επαναφέρουν υπέρ των γνωστών συμφερόντων που αυτά τα ίδια τον ανέτρεψαν).

Το επιτήδευμα όλης αυτή της ιστορίας ήταν οι τότε επαφές του Καραμανλή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν και η υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του αγωγού Μπουργάζ Αλεξανδρούπολης που θα άλλαζε ριζικά όλα τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής, γεγονός που είχε εξοργίσει τους Αμερικανούς καθώς έβλεπαν τη Ρωσία να βάζει πόδι μέσω της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή την φορά είχαμε την συνάντηση του κ Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν, όπου υπέγραψαν την συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, Turkish Stream, τον οποίο μάλιστα ο Τσίπρας αποκάλεσε, Greak Stream. Ο αγωγός αυτός θα μετέφερνε το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω ανατολικής Θράκης στην Ελλάδα και από εκεί θα διακλαδώνονταν μέσω Σκοπίων, Σερβίας, Αυστρίας, στην κεντρική Ευρώπη και μέσω ελληνικής ηπείρου στην Ιταλία.

Η συμφωνία αυτή εξόργισε τις ΗΠΑ αλλά και την γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, που έβλεπαν πάλι την Ελλάδα να μπαίνει σφήνα στα ενεργειακά τους σχέδια για την ενεργειακή απομόνωση της Ρωσίας, που επανέρχονταν θεαματικά στο ενεργειακό προσκήνιο.

Αλλά τους Αμερικανούς και Γερμανούς εξόργισε ακόμα περισσότερο η πρόθεση της Ρωσίας να αναβαθμίσει αυτόν τον αγωγό σαν ένα οικονομικό εφαλτήριο για επενδύσεις των BRICKS  στην Ελλάδα και για την δημιουργία ρώσικης πρόσβασης στην νότιο βαλκανική, με σοβαρές συνέπειες για την εξάπλωση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή.

Παράλληλα ο αγωγός αυτός θα αναβαθμίζει την Ελλάδα με την αναζωογόνηση του δρόμου της Μέταξας, όπως αναφέρει αναλυτικά η γνωστή ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, Russia insider, σε μια εκτεταμένη γεωπολιτική ανάλυση για την ελληνική κρίση με τον χαρακτηριστικό τίτλο : «Eastring vs Balkan Stream: The Battle for Greece».

Έτσι εξηγείται και το μεγάλο μίσος και η ανεπανάληπτη αδιαλλαξία με τα οποία αντιμετώπισαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα των διαπραγματεύσεων οι Ευρωπαίοι εταίροι τον κ Τσίπρα, ένα μισός που έχει στο βάθος… ρωσική ενεργειακή διάσταση.

Μετά τον Καραμανλή λοιπόν ο Τσίπρας ; Θα ακολουθήσει την ανατροπή του κ Καραμανλη, η ανατροπή του κ Τσίπρα ουσιαστικα για τους ίδιους λόγους ;

Και επιτέλους, πότε αυτή η χώρα θα έχει πρωθυπουργό ανεξάρτητου κράτους και όχι αποικιοκρατικούς διοικητές ;





ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου