Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η μάσκα εικονικής πραγματικότητας Fove λειτουργεί «διαβάζοντας» το βλέμμα του χρήστη


Η πρώτη «μάσκα» εικονικής πραγματικότητας που λειτουργεί με το βλέμμα είναι στον... δρόμο, «κλειδώνοντας» την υποστήριξη της Samsung Ventures.

Το περασμένο Μάιο,  μέσα σε μόλις 72 ώρες από την εκκίνηση της καμπάνιας χρηματοδότησής της μέσω crowdfunding, η συσκευή Fove άγγιξε τους οικονομικούς του στόχους, μαγνητίζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον του νοτιοκορεατικού κολοσσού.

Η ομώνυμη κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις επενδύσεις της Samsung Ventures ούτος ώστε να εξελίξει ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό μοντέλο της.

«Πιστεύουμε ότι η Fove θα συστήσει μια ανταγωνιστική συσκευή εικονικής πραγματικότητας στην αγορά πολύ σύντομα» ανέφερε ο επικεφαλής της Samsung Ventures Ιαπωνίας, Ικ Χιούν Λιμ.




Χειρισμός μέσω της… όρασης

Η «έξυπνη» μάσκα εικονικής πραγματικότητας είναι σχεδιασμένη για να «διαβάζει» το σημείο στο οποίο ο χρήστης εστιάζει το βλέμμα του, γεγονός που καθιστά εφικτό τον χειρισμό της με… τα μάτια.

Κάτι τέτοιο υποστηρίζει η Fove, θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς ο χρήστης π.χ. για να πυροβολήσει το μόνο που θα έχει να κάνει θα είναι να προσηλώνεται στον στόχο.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου