Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

H πιθανή συμβολή της Ελλάδας στην παγκόσμια οικονομική κατάρρευση


Του Δημοσθένη Λιακόπουλου


Η τύχη του ευρώ - και ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης - θα μπορούσε να βασίζεται σε αυτό που οι πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις εντός της ίδιας της Ένωσης αποφασίζουν να κάνουν, για να βοηθήσουν την νέα ελληνική κυβέρνηση να αναδιαρθρώσει το χρέος της και να τερματίσει τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα ως μέρος της συμφωνίας διάσωσης του 2012.

Όπως σημειώθηκε από τον Michael Snyder, οι Έλληνες ηγέτες έχουν ήδη συναντηθεί με αξιωματούχους της ΕΕ να συζητήσουν ποια θα είναι τα επόμενα οικονομικά βήματα προς τα εμπρός για τη χώρα τους. Αλλά πριν από τις συνεδριάσεις, ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει ότι δεν ήταν διατεθειμένος να αποδεχθεί παράταση της τρέχουσας συμφωνίας διάσωσης. Στην πραγματικότητα, ο Τσίπρας εξελέγη με βάση τις υποσχέσεις του στο λαό για τον τερματισμό των μέτρων λιτότητας εντελώς, ακόμη και αν η ελληνική οικονομία δεν έχει βελτιωθεί αισθητά.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει ότι αναμένουν η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους της διάσωσης. Έτσι, συνεχίζει ο Snyder, ουσιαστικά παρακολουθούμε ένα τεράστιο παιχνίδι των χρηματοοικονομικών γεμάτο μπλόφες και ψέματα.

Αν δεν τα βρουν, η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη και τότε θα ερχότανε το ισοδύναμο του« χρηματικού Αρμαγεδδώνα » στην Ευρώπη, το ευρώ θα καταρρεύσει και τρισεκατομμύρια δολαρίων σε παράγωγα θα είναι σε κίνδυνο.

Πόσα τρισεκατομμύρια; Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, περισσότερα από 24.000 δισεκατομμυρίων (24 τρις) δολάρια σε παράγωγα συναλλάγματος είναι συνδεδεμένα με την αξία του ευρώ.

Αν λάβουμε υπόψη ότι το χρέος των ΗΠΑ είναι περίπου 20 τρις δολάρια, καταλαβαίνετε για τι πράγμα συζητάμε.

Η Ελλάδα έχει ήδη εδώ και πέντε χρόνια διαφημιστεί και προπαγανδιστεί στη συνείδηση του παγκόσμιου πληθυσμού, σαν η χώρα που είναι υπεύθυνη για την τυχόν παγκόσμια κατάρρευση.

Ακούγεται αστείο, αλλά η "Ψωροκώσταινα", είναι μέρος πολύ επικίνδυνο, σύμφωνα με τους παγκόσμιους εξουσιαστές και οι Έλληνες πρέπει να μπούνε στο υποσυνείδητο του παγκόσμιου πληθυσμού σαν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τα δεινά τους, που θα οφείλονται στην παγκόσμια οικονομική κατάρρευση.

Φτώχεια, πείνα, αρρώστιες, εγκληματικότητα, θα ακολουθήσουν την κατάρρευση του παγκόσμιου οικονομικού και κοινωνικού ιστού.

Από τα δεινά αυτά, θα έλθει να τους σώσει., για όσους τα δέχονται αυτά, ο Αντίχριστος, που το όνειρό του είναι να κυβερνήσει τον κόσμο όλο, όντας αποδεκτός από τους πάντες σαν σωτήρας.

Έτσι η Ελλάδα, πρέπει να καταρρεύσει. Και πρέπει να καταρρεύσει με τρόπο παράλογο, ενώ θα μπορούσε να σωθεί.

Το πρόβλημα είναι το μεγάλο κόστος λειτουργίας του δημοσίου και η πολύ χαμηλή επιχειρηματικότητα που δεν μπορεί να φέρει έσοδα από ικανή φορολογία στο κράτος.

Πρέπει επομένως, να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του κράτους και να αυξηθεί η επιχειρηματικότητα.

Το πως θα το κάνουν αυτό οι κομμουνιστές ηγέτες είναι παντελώς άγνωστο, εκτός και αν γίνουν Κινέζοι κομμουνιστές, οπότε θα λύσουν όλα μας τα προβλήματα.

Μέχρι τότε όμως, το σχέδιο παγκόσμιας κατάρρευσης μέσω της ελληνικής οικονομικής αυτοκτονίας, δουλεύει ρολόϊ και  έχοντας ξεκινήσει από τον υπερδανεισμό που ξεκίνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου έφθασε μέχρι σήμερα, που το σύστημα οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε απόλυτο αδιέξοδο, με ένα τρόπο που φαντάζει παράλογος, εκτός και αν ξέρει κανείς, τι προβλέπει το σχέδιο.



 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου