Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Εάν δεχτείτε να πληρώσει η Τουρκία τα χρέη μας στο ΔΝΤ, έρχεται Γουδή!


Πρόκειται για είδηση εξωφρενική. Οι Τούρκοι θέλουν να πληρώσουν για λογαριασμό μας το 1,6 δισ. ευρώ που χρωστάμε στο ΔΝΤ, ως «ένδειξη φιλίας», αλλά και με ανταλλάγματα.

Ποια είναι τα ανταλλάγματα; Είπε ο Νταβούτογλου: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση, και ό,τι χρειάζεται στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου». Ο Νταβούτογλου είπε ακόμα ότι «εμείς θέλουμε να είναι ισχυρή η Ελλάδα. Θέλουμε να γίνει λίμνη ειρήνης το Αιγαίο και να λυθεί το Κυπριακό. Γι΄ αυτό, η Τουρκία θα είναι θετική σε κάθε είδους πρόταση συνεργασίας».

Με άλλα λόγια, με απλά λόγια, θα πληρώσουν το χρέος μας 1,6 δισ. στο ΔΝΤ, μετά εμείς θα χρωστάμε στην Τουρκία και θα τα «βρούμε» στο Αιγαίο και στην Κύπρο.


Τυχαίο αυτό που συμβαίνει τώρα; Όχι. Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στη Συρία. Στόχος της είναι να χτυπήσει τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες του YPG που νικάνε το Ισλαμικό Κράτος και απειλούν την Τουρκία με τη δημιουργία κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία, δηλαδή κάτω από το μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.

Επίσης τυχαίο δεν είναι που την «ιδέα» να αγοράσει η Τουρκία το χρέος μας στο ΔΝΤ την έριξε βουλευτής των Κούρδων της Τουρκίας, ο οποίος για λόγο που δεν αντιλαμβανόμαστε ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος «να αναλάβει η Τουρκία το χρέος ύψους 1,6 δισ. ευρώ της Ελλάδας προς το ΔΝΤ».
Οι Κούρδοι, ξαφνικά έλυσαν όλα τους τα προβλήματα με τους Τούρκους, που σφάζονται όπου βρεθούν και όπου σταθούν, κι αναλαμβάνουν τώρα πρωτοβουλίες για να γίνουμε κι εμείς καρντάσια με τους Τούρκους;

Δικαιολογημένα υποψιαζόμαστε ότι οι Κούρδοι κοιτάνε να «σωθούν» οι ίδιοι από την επικείμενη εισβολή Ερντογάν στη Συρία, που σκοπεύει να τους κατασφάξει, και προσφέρουν στην Τουρκία ως «αντάλλαγμα» στο κουρδικό κράτος που θέλουν να δημιουργήσουν «διαμεσολάβηση» για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Άποψή μας είναι ότι πρόκειται για ανήθικη συμπεριφορά των Κούρδων, μετά την υποστήριξη που τους έχουμε προσφέρει. Και καλό είναι πρώτα να αποκτήσουν οι ίδιοι κράτος, που ακόμα είναι δούλοι και σκλάβοι των Τούρκων, και ύστερα εάν γίνουν ελεύθεροι άνθρωποι να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που αφορούν τα ελεύθερα έθνη.

Άκου καλά Νίκο Κοτζιά. Εάν η Τουρκία κάνει το λάθος και εισβάλει στη Συρία για να χτυπήσει τους Κούρδους, τότε αυτό θα προκαλέσει την οργή της Αμερικής που υποστηρίζει τους Κούρδους στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Οι Αμερικανοί έτσι κι αλλιώς είναι έξαλλοι με την υποστήριξη που η Τουρκία δίνει ήδη σε Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος και πλέον το λένε ανοιχτά ότι η Άγκυρα έχει δική της ατζέντα.

Τα σενάρια διχοτόμησης, ή ακόμα και τριχοτόμησης της Τουρκίας, είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά να ανοίξουμε στην παρούσα φάση «δουλειές» και χρέη με τους Τούρκους. Εμείς έχουμε την ισχυρή μας συμμαχία με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Εκεί είμαστε, εκεί μένουμε.

Επειδή γνωρίζουμε Νίκο Κοτζιά τι παίχτηκε με το Ιράν, μεγαλειώδη μπαρούφα για την οποία επίσης γνωρίζουμε ότι δεν έχεις καμία ανάμιξη, προσοχή γιατί εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο σύνθετα άρα και επικίνδυνα. Άστους να φαγωθούν μόνοι τους. Τζιχαντιστές με Τούρκους και δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι εκεί κάτω αλληλοσκοτώνονται.

Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά. Ούτε να βάλουμε τους Τούρκους στο παιχνίδι, που είναι απομονωμένοι από παντού, ούτε να δεχτούμε τον εξευτελισμό να μας πληρώνουν οι Τούρκοι τα χρέη, δηλαδή να αγοράζουν οι Τούρκοι τα χρέη μας και να είμαστε ύστερα φόρου υποτελείς στους Τούρκους.

Μακριά από τις παγίδες. Η Τουρκία είναι μπουρλότο έτοιμο να ανατιναχτεί, άστο να σκάσει μόνο του.

Εάν υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα δεχτεί, ηλιθιωδώς εάν όχι προδοτικώς, να πληρώσει η Τουρκία τα χρέη μας και αυτά ύστερα να είναι χρέη της Ελλάδας στην Τουρκία, τότε αυτή η κυβέρνηση ας το γνωρίζει ότι θα καταλήξει στο εκτελεστικό απόσπασμα.


Και επίσης. Μερικά άρθρα για τον Νίκο Κοτζιά. Και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται:

1. Είστε τρελοί; Δεν θέλουμε η Τουρκία να πληρώσει τα χρέη μας στο ΔΝΤ – Πάτε καλά;
2. Ο Ερντογάν ετοιμάζει εισβολή στη Συρία να χτυπήσει τους Κούρδους
3. Τουρκική εφημερίδα καταγγέλλει τον Ερντογάν ότι εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος
4. Φανατικοί ισλαμιστές οι ακτιβιστές του «Ένα καράβι για τη Γάζα» θέλουν την Αγία Σοφία τζαμί
5. Και το άρθρο του Independent που ξεκαθαρίζει ότι η Τουρκία παίζει δικό της παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ: Συναγερμός σε ΗΠΑ και Δύση από την υποστήριξη της Τουρκίας στην Αλ Κάιντα



Προσοχή Νίκο Κοτζιά, που ξέρεις πόσο σε σεβόμαστε και σε υποστηρίζουμε. Προσοχή, μόνο εσένα και τον πατριωτισμό σου εμπιστευόμαστε για να μην επικρατήσουν γνώμες τρελών ή ακόμα και προδοτών! Αυτή τη στιγμή όποιος προτείνει συνεργασίες με την Τουρκία, προτείνει συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος και εκχωρεί τους υδρογονάνθρακές μας στην Άγκυρα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου