Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πόσο "αντέχουν" οι Ένοπλες Δυνάμεις μια "φυγή από το ευρώ"; Ποιο είναι το σχέδιο


Μεταξύ των πολλών και απολύτως δικαιολογημένων ανησυχιών που έχουν οι πολίτες για την καθημερινότητά τους περιλαμβάνεται και αυτή που έχει να κάνει με την λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτό σε σχέση με τις απειλές που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει ανεξάρτητα με το νόμισμα που έχει ή θα έχει.

Σύμφωνα με κουφαίες πηγές του ΥΠΕΘΑ ότι κι αν συμβεί , όπως κι αν έρθουν τα πράγματα , οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να λειτουργήσουν ανεπηρέαστες για 12 μήνες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “τα χρήματα για μισθούς συντάξεις και λειτουργικά έξοδα υπάρχουν και ουδείς πρέπει να ανησυχεί”.

Κανένα πρόβλημα διαβεβαιώνουν το Onalert.gr οι ίδιες πηγές δεν υπάρχει και για τα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων ,με κάποιους να υποστηρίζουν ότι το χρονικό διάστημα για το οποίο δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία μπορεί να φθάσει και τα τρία χρόνια. Υπολογίζοντας και αποθέματα “συμμαχικά” στα οποία η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν προετοιμαστεί για πιθανή χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή από το 2011 ,όταν πάλι τα ίδια σενάρια ταλαιπωρούσαν τη χώρα και τους πολίτες. Από τότε υπήρχε σχέδιο “θωράκισής” τους ακόμη και για ακραία οικονομικά σενάρια, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα . Τα σχέδια αυτά έχουν “επικαιροποιηθεί” και είναι έτοιμα να τεθουν σε εφαρμογή ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το να μείνουν οι ΕΔ “ζωντανές” δεν ενδιαφέρει μόνο για το αυτονόητο, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Σε περίπτωση δυσμενών οικονομικών εξελίξεων η βοήθεια που θα μπορούν να δώσουν σε προβλήματα “ανθρωπιστικής κρίσης” θα είναι πολύτιμη. Κι αυτό δεν πρέπει να το υποτιμούμε σε καμία περίπτωση.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου