Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ταγίπ Ερντογάν ως Τζόκερ


Ένας Τούρκος σκιτσογράφος προκαλεί στη γείτονα χώρα καθώς παρουσιάζει τον Ταγίπ Ερντογάν σαν τον Τζόκερ και τον Ατατούρκ σαν Μπάτμαν.

Προκαλεί άλλη μια φορά ο Τούρκος σκιτσογράφος Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ με την δημοσίευση μιας γελοιογραφίας που παρουσιάζει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σαν τον Τζόκερ ενώ ο Ατατούρκ είναι ζωγραφισμένος σαν Μπάτμαν!


Τίτλος της  σκιτσογραφίας "Ατατούρκ δεν υπάρχει και ο Ερντογάν είναι ψέμα". Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης είχε προκαλέσει στην γειτονική χώρα μεγάλες αντιδράσεις όταν είχε δημοσιεύσει ένα σκίτσο με τίτλο "Αλλάχ δεν υπάρχει και η θρησκεία είναι ένα ψέμα".

Το θέμα, είχε φτάσει και στα δικαστήρια και προκάλεσε την έντονη διαμάχη μεταξύ του Τούρκου υπουργού, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές σχέσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, κατά την συνεδρίαση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη πριν λίγες εβδομάδες, ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, καταγγέλλοντας το έλλειμμα ελευθεροτυπίας στην Τουρκία σηκώθηκε από την θέση του και κρατώντας ένα κορνιζαρισμένο σκίτσο απευθύνθηκε στον κ. Μπαγίς λέγοντάς του πως θα του το κάνει δώρο.

Ο υπουργός της Τουρκίας, εκνευρισμένος διέταξε με ύφος Οθωμανού πασά τους παριστάμενους Τούρκους βουλευτές να μην δεχτεί κανείς να πιάσει την κορνίζα με το σκίτσο και ζήτησε από τον Ολλανδό εις άπταιστη τουρκοαγγλική "να βάλει το κάδρο στον ...".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου