Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η μυστική βάση των Ναζί στη λίμνη Βοστόκ!


Η λίμνη Βοστόκ κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς όπως όλα δείχνουν ρώσοι ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να φτάσουν στην σκοτεινή και αφιλόξενη επιφάνειά της.

Μαζί με τις ελπίδες των επιστημόνων για τα πολύτιμα στοιχεία που θα αντλήσουν από την λίμνη, αναζοπυρώθηκαν και διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που την συνοδεύουν εδώ και χρόνια. Μία από τις πιο γνωστές είναι εκείνη που θέλει τους Ναζί να είχαν χρησιμοποιήσει τη Βοστόκ ή κάποια περιοχή πολύ κοντά σε αυτήν, για να κατασκευάσουν εκεί μία μυστική υπόγεια βάση γύρω στο 1930.


Η θεωρία αυτή ενδυναμώθηκε όταν το 1943 ο γερμανός ναύαρχος Karl Dontiz, φέρεται να  δήλωσε: " Ο γερμανικός στόλος υποβρυχίων είναι περήφανος που δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Φύρερ στην άλλη άκρη του κόσμου", υπονοώντας την Ανταρκτική και τη λίμνη Βοστόκ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, " μετά την παράδοση των Γερμανών στους Συμμάχους, το γερμανικό υποβρύχιο U-530 έφθασε στον Νότιο Πόλο. Εκεί τα μέλη του πληρώματος του κατασκεύασαν μία σπηλιά από πάγο στην οποία έκρυψαν κουτιά με ντοκουμέντα και αναμνηστικά από το Γ’ Ράιχ, ανάμεσά τους και τα μυστικά αρχεία του Χίτλερ".

Αλλά η θεωρία για την μυστική βάση των Ναζί, κοντά στην λίμνη Βοστόκ δεν σταματάει εκεί: λίγο μετά την αποθήκευση των ναζιστικών αρχείων, το υποβρύχιο U-977 φέρεται να  μετέφερε στην παγωμένη μυστική βάση τις σορούς του Αδόλφου Χίτλερ και της συντρόφου του Εύας Μπράουν για πειράματα κλωνοποίησης!

Οι επιστήμονες πάντως δεν ασχολούνται με τις θεωρίες συνωμοσίας και δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η εξερεύνηση της λίμνης Βοστόκ θα τους βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουν την εξέλιξη της ζωής στη Γη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου