Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αντιαεροπορικά σε ταράτσες στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς


Για να εξασφαλιστεί η εναέρια ασφάλεια κατά τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετάνιας ξεκινά την τοποθέτηση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στο Λονδίνο. Οι πύραυλοι «εδάφους-αέρος» σχεδιάζεται να τοποθετούνται στις στέγες των κτηρίων. Αν τοποθετηθούν  αντιαεροπορικά συστήματα  εντός της πόλεως θα είναι η  πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Οπως μεταδίδεται από διεθνή ΜΜΕ οι κάτοικοι  ορισμένων περιοχών του Λονδίνου έχουν ήδη ενημερωθεί από τον στρατό, πως στα σπίτια τους κατά τους αγώνες μπορεί να φιλοξενηθούν στρατιωτικοί, οι οποίοι θα χειρίζονται τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.Η αεροπορία έχει ήδη ενημερώσει τους συνοίκους ενός συγκροτήματος πως το κτίριό τους «εξετάζεται» για ανάπτυξη των συστημάτων -το μέχρι στιγμής πιο «ακραίο» μέτρο ασφαλείας για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Πρόκειται για το συγκρότημα Bow Quarter στο ανατολικό Λονδίνο, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο. Στο φυλλάδιο με το οποίο το υπουργείο Άμυνας ενημέρωνε τους ενοίκους αναφέρεται ότι το σημείο είναι «εξαιρετικό» για επισκόπηση της γύρω περιοχής και ολόκληρου του εναέριου χώρου πάνω από το Πάρκο. Το BBC μεταδίδει πάντως ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Ανάλογο προηγούμενο υπήρχε, όπως είχε αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου του 2008 με εγκατάσταση αντιαεροπορικών συστημάτων σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικά στάδια στην κινεζική πρωτεύουσα.


Στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 υπήρχαν  άνδρες με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Στίγγερ σε κτήρια όπως τουλάχιστον το Πεντάγωνο. Εχει καταγραφεί υπαινιγμός πως αντίστοιχο σύστημα εγκαταστάθηκε από τότε στην ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας – σε ειδικό κατασκευή (στην φωτό πίσω από την σημαία).


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου