Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στρος Καν: είχα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας όταν μου την έστησαν!!!


Δεν ξέρουμε πόσο αξιόπιστος είναι ο Ντομινίκ Στρος Καν καθώς με τα όσα έχει κάνει στην προσωπική του ζωή έχει χάσει μεγάλο μέρος από τη λάμψη του παρελθόντος. Πριν πάει στο ραντεβού του με την Ντιαλό και την… ιστορία κάποιοι στην Ευρώπη και την Ελλάδα έλεγαν ότι επρόκειτο για μια καλή περίπτωση πολιτικού που θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στην Ευρώπη και το κυριότερο να πάει κόντρα στην μονοκρατορία της Γερμανίας.

Αυτά φυσικά είναι λόγια, αφού άλλοι αντίθετα έλεγαν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο των Αμερικανών που μπήκε στο ΔΝΤ για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποτέ, ίσως, δε θα μάθουμε την αλήθεια για τον τρόπο που θα κυβερνούσε μια χώρα σας τη Γαλλία.


Ωστόσο, δε μπορούμε να μη σταθούμε στη συνέντευξη που έδωσε στη βρετανική Guardian όπου εξαπολύει μύδρους κατά του Σαρκοζί και τον κατηγορεί μάλιστα ότι βρίσκεται πίσω από τη συνωμοσία που στήθηκε σε βάρος του. Λέει ότι έχει και αποδείξεις κατά του Γάλλου προέδρου λέγοντας ότι υπήρχε σχέδιο εξόντωσής του το οποίο εξυφάνθηκε στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή και σοκαριστική για την Ελλάδα είναι, πάντως, η αποκάλυψη ότι την επόμενη ημέρα από το τετ α τετ με την καμαριέρα θα πήγαινε να συναντήσει την Μέρκελ και θα της παρέδιδε σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας.

Το σχέδιο είχε την ονομασια «Comprehensive» που αφορούσε σε δραστική λύση της Ελληνικής κρίσης χρέους. ” Δίχως να είμαι βέβαιος 100% πιστεύω πως θα την έπειθα και το ελληνικό πρόβλημα θα είχε λυθεί εν τη γενέσει του. Τώρα βλέπουμε την κρίση να καλπάζει. Φοβούμαι πως δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον” καταλήγει ο Ντομινικ Στρος Καν.

Αν η αποκάλυψή του είναι αληθινή, αν όντως υπήρχε τέτοιο σχέδιο τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για την Ελλάδα. Ισως να μην κυριαρχούσε η γραμμή Μέρκελ – Σαρκοζί, ούτε να υπήρχε σύμπλευση και της Λαγκάρντ στη συνταγή λιτότητας που σκότωσε την Ελλάδα.

Μπορεί να είναι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ίσως κάποιοι να ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον Στρος Καν διότι αν λυνόταν το ελληνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα αυτός θα είναι πολύ ισχυρό προφίλ, θα μπορούσε να γίνει ο κυρίαρχος της Ευρώπης, κάτι που ίσως δεν άρεσε.

Από την άλλη, ότι είναι «άρρωστος», φαύλος και προβληματικό ο κ. Στρος Καν, κανείς πλέον δεν το αμφισβητεί. Κάποιοι ήξεραν τις αδυναμίες του και τον παγίδεψαν.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, όμως, θα πρέπει γρήγορα να δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο διάσωσής της. Ακόμη κι αν είναι ιστορία, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε τι σχεδίαζε για τη χώρα μας κι αν το σχέδιό του ήταν καλύτερο από αυτό που ζούμε τώρα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου