Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Επίθεση χάκερ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους


Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά από πληροφορίες που θέλουν Έλληνες χάκερς, υποστηρικτές των Anonymous, να έχουν εισβάλει στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς επίσης και σε πανεπιστήμια.
Οι άγνωστοι χάκερς, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το SecNews, σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα από κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα. Τα δεδομένα μάλιστα έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι Έλληνες Anonymous, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν στοιχεία που αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας, καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε ό,τι αφορά την κυβερνοεπίθεση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν αφορούν εξ ολοκλήρου  τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προϋπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων και περιέχουν στοιχεία εταιρειών οι οποίες έχουν υποβάλει αίτηση για δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Μεταξύ των άλλων περιέχονται οικονομικά στοιχεία (κύκλος εργασιών, κέρδη, ίδια κεφάλαια κ.ά.), οφειλές προς τράπεζες και τα δικαιολογητικά για την εγγυοδοσία του ελληνικού Δημοσίου. Επίσης υπάρχουν έγγραφα με την αλληλογραφία μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τραπεζών για το ίδιο θέμα.

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι ο server του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δέχθηκε "επίθεση" από χάκερ και πως διεξάγεται έρευνα από την αρμόδια διεύθυνση.
Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερα στοιχεία για έγγραφα που έχουν αντιγραφεί και δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο ή για άλλα τα οποία τυχόν έχουν "αλλοιωθεί".

Στο μήνυμα που απηύθυναν αναφέρουν: "Η κρατική μηχανή σάς φακελώνει εδώ και χρόνια, τα ονόματά σας βρίσκονται στα δημοτολόγια με όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, τις διευθύνσεις σας και τα ονόματα των συζύγων και των παιδιών σας. Όμως αυτά δεν έχουν σημασία, γιατί για το κράτος είσαστε αριθμοί.

Στις 6 Μαΐου έρχονται εκλογές. Φερθείτε σαν άνθρωποι και όχι σαν αριθμοί. Θα τα ξαναπούμε", καταλήγουν.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου