Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η Αλ Κάιντα απειλεί την Νέα Υόρκη - Συναγερμός στο FBI

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Νέας Υόρκης και στο FBI , μετά την ανακάλυψη μιας ηλεκτρονικής κάρτας που εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές αραβόφωνες ιστοσελίδες και η οποία αναφέρει ότι Αλ Κάιντα θα εμφανιστεί και πάλι σύντομα στην Νέα Υόρκη .

Οι αστυνομικές αρχές και το FBI ψάχνουν να βρουν τόσο το ποιος είναι ο δημιουργός του σοκαριστικού γραφήματος, όσο και το πώς διέρρευσε στο διαδίκτυο. «Μέχρι να εντοπίσουμε την προέλευση του γραφήματος αυτού , παίρνουμε στα σοβαρά κάθε απειλή» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία της Νέας Υόρκης.


Η κάρτα με το απειλητικό περιεχόμενο εμφανίστηκε σε αραβόφωνα φόρουμς και ιστοσελίδες λίγο μετά από ανακοίνωση της Αλ Κάιντα, στην οποία η οργάνωση διαμαρτύρεται για το «ρίξιμο» κάποιων ισλαμικών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, τουλάχιστον πέντε ιστοσελίδες που πρόσκεινται φιλικά στην Αλ Κάιντα και προάγουν τον «ιερό πόλεμο» ενάντια στους άπιστους της Δύσης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και δύο εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ και τέσσερις φερόμενοι ως συνεργάτες του , παραπέμφθηκαν σήμερα σε δίκη σε δικαστήριο στο Γκουαντάναμο και αντιμετωπίζει την θανατική ποινή.

 Οι πέντε κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες, αεροπειρατείες αεροσκαφών, συνωμοσία, δολοφονία κατά παράβαση του δικαίου του πολέμου, και άλλα εγκλήματα, και παραπέμφθηκαν στο ανώτατο στρατοδικείο, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να καταδικαστούν σε θάνατο σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου