Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

“Προεκλογική” παρέλαση τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο


Λέτε οι Τούρκοι να έμαθαν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και βλέπουν ότι ο Τσίπρας θα γίνει … πρωθυπουργός;

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η παρέλαση που έκαναν πάνω από το Αιγαίο συνολικά 30 αεροσκάφη της Τουρκίας που μπήκαν χωρίς να έχουν υποβάλλει σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών παραβιάζοντας κατά βούληση τον εθνικό εναέριο χώρο.




Για πρώτη φορά, τους διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας παραβίασαν και δύο μαχητικά αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν σε άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων νότια-νοτιοανατολικά της Ρόδου, πάνω από διεθνή ύδατα, αλλά εντός του FIR Αθηνών.

Συνολικά, την Τρίτη 28 τουρκικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε 12 σχηματισμούς, έξι από τα οποία οπλισμένα με πυραύλους αέρος – αέρος, έκαναν 14 παραβάσεις του FIR Αθηνών ενώ σε εννέα περιπτώσεις οι Τούρκοι πιλότοι παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο.

Οι πληροφορίες ότι έκαναν τις παραβιάσεις για να αποδώσουν τιμές στον Καίσαρα Τσίπρα, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Ίσως πάλι έμαθαν ότι ένας πολιτικός κολοσσός ονόματι Μπαλάφας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε προ ημερών ότι θα μειωθούν οι εξοπλισμοί και θα το ρισκάρει η νέα κυβέρνηση σε ότι αφορά τις σχέσεις με τη γείτονα χώρα.

Ετσι, λοιπόν, οι Τούρκοι πιλότοι αποφάσισαν να έρθουν να πιουν ένα καφέ στον ελληνικό εναέριο χώρο σε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον ΣΥΡΙΖΑ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου