Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Θα μπορούσαν εξωγήινοι και άνθρωποι να έχουν το ίδιο DNA;


Εξωγήινοι και άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να έχουν το ίδιο DNA, το οποίο ενδέχεται να αποτελεί μία «καθολική δομή» στο σύμπαν, υποστηρίζουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου McMaster του Χάμιλτον, στο Οντάριο σε έρευνά τους.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Ralph Pudritz κατέληξε σε αυτό το πιθανό σενάριο μελετώντας τα αμινοξέα. Συνολικά υπάρχουν 20 αμινοξέα, χημικές ενώσεις που περιέχουν το DNA, το γενετικό υλικό κάθε μορφής ζωής.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σύνθεση δέκα αμινοξέων και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτά υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ενώ παράλληλα σημειώνουν πως αυτά εντοπίστηκαν και σε πολλούς μετεωρίτες.

Σύμφωνα με τον Ralph Pudritz, όπως αναφέρει η Daily Mail, αυτά τα 10 αμινοξέα μπορούν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, δηλαδή σε πολύ εχθρικό περιβάλλον.

Ο Ralph Pudritz σημειώνει πως τα αποτελέσματα της έρευνάς θα πρέπει να εξεταστούν περισσότερο, «αλλά φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό αυτό το ενδεχόμενο».

Η βιολόγος Irene Chen  από το Χάρβαρντ, ειδική στη μοριακή εξέλιξη, σημειώνει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του Ralph Pudritz έχουν πολύ ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν και τα σχετικά πειράματα για να υποστηριχθούν. 



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου