Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τον Ιούνιο η επίθεση στο Ιράν;


Σκοπεύει να επιτεθεί ο Barck Obama στο Ιράν το ερχόμενο καλοκαίρι; Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται  το ισραηλινό Channel 10 το οποίο επικαλείται ανώνυμο Ισραηλινό αξιωματούχο.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να γνωστοποιήσει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει πια και ως «παράθυρό ευκαιρίας» για ¨μια επίθεση εναντίον του Ιράν βλέπει τον ερχόμενο Ιούνιο.



Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών John Kerry δήλωσε σήμερα ότι ο χρόνος εξαντλείται για περαιτέρω διπλωματία και η επόμενη συνάντηση του Ιράν με το μπλόκ των χωρών του P 5+1 που πρόκειται να διεξαχθεί είναι η πραγματικά τελευταία ευκαιρία.

Σημειώνεται ότι στις 14 Ιουνίου στο Ιράν πρόκειται να διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του σημερινού προέδρου Mahmoud Ahmadinejad.


It should be noted that a June war would be extremely problematic on a number of levels, including Iran having a June 14 presidential election to replace outgoing President Mahmoud Ahmadinejad. Moreover, previous reports of a “war date” being set by the administration have not panned out.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου