Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

SEE – Αντίδραση στις Κάμερες


Οι κάμερες παρακολούθησης βρίσκονται πλέον παντού. Λαμβάνουν εικόνα και ήχο, καταγράφουν κινήσεις και δραστηριότητες, συλλέγουν πληροφορίες και δεδομένα.

  •         Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών εξαιτίας της συνεχής ηλεκτρονικής επιτήρησης;
  •         Ποια είναι τα όρια μεταξύ ατομικής ελευθερίας και δημόσιας ασφάλειας;


Το ντοκιμαντέρ SEE του Απόστολου Γαϊτάνη προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα παρουσιάζοντας τη δράση του νεαρού Γερμανού καλλιτέχνη Raul Gschrey. Ο Raul εναντιώνεται με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στο «Μεγάλο Αδελφό» που κατοπτεύει την πόλη της Φρανκφούρτης καλώντας τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά.



Ο Απόστολος Γαϊτάνης γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1980. Είναι δημοσιογράφος και ανεξάρτητος παραγωγός τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ. Σπουδές στο Edinburgh Napier University (BA Hons Journalism), στο Goldsmiths College – University of London (MA TV Journalism) και στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (Συντάκτες & Ρεπόρτερ). Έχει συνεργαστεί με την τηλεόραση του ALPHA, την ΕΤ3, με περιφερειακά κανάλια της Βόρειας Ελλάδας καθώς και με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera English.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου