Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πως είναι άραγε να πεθαίνεις; Ένας 22χρονος που πέθανε δύο φορές έχει την απάντηση


Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Υπάρχει στα αλήθεια ζωή μετά θάνατον; Αυτές οι ερωτήσεις έχουν διχάσει για αιώνες, ωστόσο ένας άνδρας ο οποίος έχει πεθάνει δύο φορές ισχυρίζεται ότι γνωρίζει την απάντηση.

Γράφοντας στο Reddit, ο άνδρας αυτός χρήστης του Reddit ως @r00tdude ισχυρίζεται ότι έχει... πεθάνει δύο φορές. Την πρώτη φορά όταν είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή του και τη δεύτερη φορά όταν πήρε πολλά παυσίπονα για τον πόνο έπειτα από ένα χειρουργείο. Τότε ο παλμός της καρδιάς του σταμάτησε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει πια.

Ο 22χρονος άνδρας απάντησε διαδικτυακά γι'αυτές τις δύο εμπειρίες του. Παραδόξως η ιστορία του τράβηξε την προσοχή πολλών.

Η επίσης χρήστης του Reddit @Anablue τον ρώτησε εάν βίωσε οτιδήποτε πνευματικά και εκείνος απάντησε «Θα ήθελα να έλεγα ναι, αλλά η αλήθεια είναι ότι και τις δύο φορές δεν ήμουν απλώς παρών. Όλα πλέον είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι».

«Θα το περιέγραφα σαν να είχα πάρει έναν υπνάκο χωρίς όνειρα, που ξυπνάς και αισθάνεσαι λες και κοιμόσουν για πάρα πολλές ώρες, όταν στην πραγματικότητα κοιμάσαι για μόλις 15 λεπτά. Επίσης ήμουν εξουθενωμένος όταν ''επέστρεψα πίσω στη ζωή''. Αισθανόμουν ότι είχα ξοδέψει όλα τα αποθέματα ενέργειάς που είχα στο σώμα μου»

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι δεν θα είχε καταλάβει τίποτε εάν οι ίδιοι οι γιατροί δεν του έλεγαν ότι είχε... πεθάνει για μερικά λεπτά.

Ως άθεος αυτή η εμπειρία του απόλυτου τίποτε δεν το έκανε να φοβηθεί το θάνατο.

«Δεν είδα απολύτως τίποτε. Ούτε όνειρα, ούτε φως, τίποτα. Φανταστείτε ένα απόλυτο σκοτάδι», είπε.

«Γνωρίζω ότι ακούγεται απολύτως καταθλιπτικό ότι όταν πεθαίνεις δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, ότι απλά... εξαφανίζεσαι . Ειλικρινά όμως αυτό με έκανε να φοβάμαι λιγότερο το θάνατο. Όταν πεθαίνεις, απλώς πεθαίνεις. Δεν ανησυχείς για τίποτε πια. Αυτή είναι η καλύτερη γαλήνη την οποία θα βρεις ποτέ, κανένας παράδεισος δεν μπορεί να μοιάσει σε αυτό».

Ο άνδρας αυτός πιστεύει ότι ο θάνατος είναι το τέλος της ζωής και το τέλος της ύπαρξής σου στον κόσμο αλλά σημειώνει ότι αυτές οι δύο εμπειρίες άλλαξαν την οπτική του γωνία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή.

«Το μόνο που θέλω να καταφέρω στη ζωή αυτή είναι να διασκεδάσω και να κάνω τις ζωές των υπολοίπων όσες καλύτερες μπορώ», είπε. «Καμία προσωπική επιτυχία δεν θα έχει σημασία για εμένα όταν πεθάνω, το μόνο που θα μείνει ζωντανό μετά το θάνατό μου θα είναι η επιρροή μου στις ζωές των άλλων οι οποίοι θα είναι ακόμη ζωντανοί. Και ελπίζω ότι η επιρροή μου αυτή θα είναι θετική.

Η εμπειρία αυτή του άνδρα για το απόλυτο τίποτε μετά θάνατον έρχεται σε αντίθεση με τη μελέτη η οποία έχει διεξαχθεί από μελετητές στο Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 2.000 υποθέσεις καρδιακής προσβολής και βρήκαν ότι το 40% των ασθενών οι οποίοι επανήλθαν είχαν μία κάποιου είδους επίγνωση για το γεγονός ότι ήταν κλινικά νεκροί.

Ένας άνδρας μάλιστα ήταν ικανός να περιγράψει με ακρίβεια όλα όσα συνέβαιναν στο νοσοκομείο όσο ήταν αναίσθητος.




Το άρθρο αυτό έχει μεταφραστεί από την Αθηνά Παπακώστα


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου