Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μαρίν Λεπέν: Ολοκληρωτική υποταγή της Ελλάδας σε Γερμανία και ΕΕ


Σκληρή κριτική ασκεί η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δηλώσεις υποστήριξης που είχε πραγματοποιήσει προεκλογικά.

Σε σημερινή ανακοίνωση στον προσωπικό της ιστότοπο, κάνει λόγο για «ευρωδικτατορία» και αναφέρεται εκτενώς στο ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους πιστωτές της.

«Από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η νέα ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με μια επιλογή: να μείνει στα δεσμά του ευρώ και να προδώσει τις υποσχέσεις που έδωσε ενάντια της λιτότητας ή να εγκαταλείψει το ευρώ για να κάνει πραγματικά μια αλλαγή πολιτικής», υπογραμμίζει.

Όπως εξηγεί, η επιλογή αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εν μέσω έντονων συζητήσεων για το ευρώ και τα μέτρα λιτότητας, εξηγώντας πως το Εθνικό Μέτωπο ήθελε να υπάρξει πραγματική αλλαγή στην Ελλάδα.

Η Μαρίν Λεπέν υπογραμμίζει πως «η συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε το ευρώ και κατά συνέπεια να αθετήσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις», τονίζει ότι «η συνθηκολόγηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η υποταγή στη Γερμανία είναι ολοκληρωτική» και σημειώνει ότι σύντομα θα πέσει κατά πολύ η δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει, κάτω από το «φως» του ελληνικού ζητήματος, οι Γάλλοι πολίτες συνειδητοποίησαν την ασυμβατότητα που υπάρχει πλέον ανάμεσα στο ευρώ και στην δημοκρατία από τη μία μεριά και στο ευρώ και την ευημερία από την άλλη.

Τέλος, η Λεπέν σημειώνοντας πως «περισσότερο από ποτέ, το Εθνικό Μέτωπο θέλει να απαλλάξει τη Γαλλία από την ευρωδικτατορία, δίνοντάς της τον έλεγχο του νομίσματός της, του προϋπολογισμού της και των συνόρων της».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου