Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Πάνω από 30 θύματα ανθρωποθυσιών ανακαλύφθηκαν στο Περού


Σίγουρα μακάβρια αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονικά ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στο βόρειο Περού.Ανακάλυψαν πάνω από 30 σκελετούς ανθρώπων που είχαν θυσιαστεί περίπου 600 χρόνια πριν.Οι ανθρωποθυσίες ήταν συνηθισμένες στον πολιτισμό των Ίνκας,ωστόσο θεωρείται σπάνια η ανεύρεση τόσων πολλών σκελετών σε ένα σημείο.

Σύμφωνα με το Reuters,από τους σκελετούς - που βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση – βγαίνει το συμπέρασμα ότι θυσιάστηκαν με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.Οι τομές στο λαιμό και στον αυχένα δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο έχασαν τη ζωή τους.

Ο αρχαιολόγος Κάρλος Ουέμπστερ,επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων που πραγματοποιούν ανασκαφές 12 μίλια μακριά από την παραθαλάσσια πόλη Τσικλάγιο,κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Σιπάν,δήλωσε για τους σκελετούς:

«Οι πιο πολλοί ανήκουν σε νεαρές γυναίκες,περίπου 15 ετών.Μία φαίνεται ότι ήταν έγκυος καθώς ανάμεσα στα οστά της λεκάνης βρέθηκαν οστά που ανήκουν σε βρέφος, περίπου 4 μηνών».

«Η πλειοψηφία των πτωμάτων είναι σε καλή κατάσταση,ιστοί του δέρματος και μαλλιά έχουν διατηρηθεί. Βρέθηκαν σε ξηρή περιοχή σε βάθος πάνω από 7 πόδων» προσθέτει.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου