Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Αποποινικοποίηση της πορνείας στην Ταϊβάν


Ξεκίνησε τις διαδικασίες για την νομιμοποίηση της πορνείας η κυβέρνηση της Ταϊβάν η οποία είναι πιο πρόσφατη χώρα παγκοσμίως που αποποινικοποιεί το αρχαιότερο επάγγελμα.

Μέσα σε έξι μήνες οι αρχές θα σταματήσουν να επιβάλλουν ποινές στις εκδιδόμενες έπειτα από επιτυχημένες προσπάθειες αυτών των γυναικών ώστε να έχουν την ίδια νομική προστασία όπως οι πελάτες τους. Παράλληλα, μέσα σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση θα εκδώσει νόμους που θα υποδεικνύουν τις περιοχές όπου επιτρέπεται να εκδίδονται οι γυναίκες.

“Αυτή τη στιγμή οι πελάτες προστατεύονται, οι πόρνες όμως τιμωρούνται και αυτό δεν είναι σωστό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Su Jun-pin και προσέθεσε: “Είναι σαν... ψάρεμα. Το συγκεκριμένο επάγγελμα θα είναι νόμιμο όμως σε ορισμένες περιοχές θα απαγορεύεται”.

Η Ταϊβάν εδώ και 11 χρόνια έχει θέσει εκτός νόμου την πορνεία, όμως σε κάποια σημεία της Ταϊπέι αυτό το επάγγελμα “ανθεί” σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα τα οποία βρίσκονται στους τελευταίους ορόφους ψηλών κτηρίων.

Σύμφωνα με το BBC, ο σύλλογος των εκδιδόμενων γυναικών υπολογίζει πως ο αριθμός των ατόμων που ασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα στην Ταϊβάν ανέρχεται στους 600.000.

Στην αντίπερα όχθη, βρίσκονται θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες τίθενται ενάντια στην αποποινικοποίηση της πορνείας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου