Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Kαρατζαφέρης:"Ο Καραμανλής δεν θα αντέξει"


Διακαναλική συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην οποία προσπάθησε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον στην Ευρώπη. «Είμαστε μια βδομάδα πριν από τις εκλογές και τα δυο μεγάλα γερασμένα κόμματα δεν έχουν πει ακόμα τις απόψεις τους για την Ευρώπη» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε τους στόχους που βάζει το κόμμα του για τις Ευρωεκλογές και τόνισε με νόημα ότι μετά τις 8 Ιουνίου αναμένει εξελίξεις είτε από τα Χανιά είτε από τη Θεσσαλονίκη... «Ο κ. Καραμανλής δεν θα αντέξει πολύ», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι πρώτος στόχος του κόμματός του είναι να πείσει την Ευρώπη να προσδιορίσει επαρκώς και ακριβώς τα σύνορά της στο Αιγαίο, τα οποία αμφισβητούνται από τον τσαμπουκά της Τουρκίας. Ελπίζω στην Ευρωβουλή να βρούμε τη συμπαράσταση και των άλλων κομμάτων, είπε.

Δεύτερος στόχος είναι η Ευρώπη να ζητήσει από την Τουρκία να άρει το casus beli. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τα της άμυνάς της, πρόσθεσε. Ο κ. Καρατζαφέρης κατέστησε σαφές ότι είναι κατά της εντάξεως της Τουρκίας στην ΕΕ και αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εφόσον δεν αποσυρθεί ο στρατός κατοχής από την Κύπρο.

Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα υιοθετήσει αυτό το υποκατάστατο Συντάγματος της ΕΕ. Τα μεγάλα κόμματα φοβούνται το λαό και στα κρίσιμα ζητήματα έχουν λάβει τις αποφάσεις τους χωρίς να ρωτήσουν, όπως ήταν το Μάαστριχτ ή η ένταξή μας στο ευρώ.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου