Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τα μυαλά μας πίσω...


Οταν βλέπεις εκείνους τους δημοσιογράφους να σε κοιτάνε στο γυαλί και να λένε με ένα καλά στημένο χαμόγελο το πακέτο των ειδήσεων όλο μαζί πέντε σε ένα...

"Καλημέρα σας, οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Λιβύη, στην Ιαπωνία ο πυρηνικός πόλεμος συνεχίζεται, βροχή από γκολ από τον Ολυμπιακό, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος και ακολουθεί ένα όμορφο διάλειμμα για διαφημίσεις'


Μετάφραση

"Καλημέρα σας άνθρωποι σφαγιάζονται δυο βήματα από τη πόρτα μας, λίγο πιο εκεί άλλοι άνθρωποι προσπαθουν να αντέξουν τον όλεθρο που χτύπησε τη πόρτα τους αλλά το σημαντικό είναι πως ο θρύλος ολε ολέ θριάμβευσε και έχει και ένα γαμώ τους καιρούς να πάμε να την αράξουμε για κανένα φραπόγαλο!

Τι ιδιαίτερο χάρισμα, τι ψυχικη αναισθησία, τι εκπαίδευση χρειάζεται για  να μπορεί να ξοδεύει κανείς μόνο πέντε λεπτά από τη σκέψη του για ένα πόλεμο, άλλα πέντε για έναν όλεθρο και να έχει όλη την υπόλοιπη μέρα να αράξει. Και επί πλέον να έχει κι ένα παχουλό πορτοφόλι στη τσέπη, την αλαζονεία της δημοσιότητας και να μπορεί να μπει στο ωραίο του αμάξι προσπερνώντας και τους ένα εκατομύριο άνεργους που ξεχασε να αναφέρει, τους νεοζητιάνους που αφήνουν τα παιδιά τους στα χωριά σος γιατί δεν έχουν φαί να τους πάρουνε, τους αυτοκτονημένους από χρέη και όλους τους απελπισμένους της διπλανής πόρτας.

Σε κάποια επόμενη στιγμή θα έχουν κι αυτοί το πεντάλεπτο δημοσιότητας όταν οι σπόνσορες θα κρίνουν πως έχει τηλεθέαση το δράμα τους όταν ο πόλεμος θα έχει ολοκληρωθεί , ο οποίος πόλεμος είναι και λίγο άχαρος γιατί δεδομένου ότι δεν έχει εκείνη τη χλιδή της απ ευθείας αναμετάδοσης των βομβαρδισμών όπως στον πόλεμο του Κόλπου, δεν χρησιμεύει ιδιαίτερα για την προώθηση του νέου τύπου σερβιάτας και του νέου τύπου τραπεζικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει το μέλλον των νεογέννητων.

Η ταινία "τα μυαλά μας πίσω" είναι μια όμορφη ουτοπία αλλά όμορφη σαν αμαρτία να την σκέφτεσαι και να ονειρεύεσαι ια λίγο πως θα μπορούσε να γίνει κι έτσι. Οσοι σκλαβωμένοι τηλεθεατές τη δουν πρέπει να προσέξουν τη σκηνή που πετάει την πλάσμα από τη ταρατσα γιατί μπορεί να πληγωθούν ανεπανόρθωτα γιατί είναι σαν να δείχνεις σε ένα πρεζάκια τη πρέζα του ριγμένη στη χέστρα να τη πασέρνει το καζανάκι !!!


ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου